--- ---

Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ING

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 04 augustus 2016

Onderwogen advies gehandhaafd na kwartaalcijfers.

Morgan Stanley heeft het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 10,20 naar 10,90 euro met een ongewijzigd Onderwogen advies.

De analisten besloten tot een koersdoelverhoging nadat ING de cijfers over het tweede kwartaal presenteerde. Volgens Morgan Stanley waren het "sterke" cijfers en zorgen de stijging van de CET1 ratio en het dividend voor vertrouwen. Ook spraken de analisten van een "indrukwekkende" kostenbeheersing bij ING.

De zakenbank verhoogde de winstverwachtingen voor ING voor 2017 en 2018 met 5 tot 6 procent.

Ondanks de goede cijfers blijft volgens de analisten het rendement op het eigen vermogen een uitdaging. Morgan Stanley denkt dat ABN AMRO en KBC Group op dit vlak voor de komende jaren betere papieren hebben.

Het aandeel ING Groep sloot woensdag 8,3 procent hoger op 10,18 euro.

Geef een reactie