--- ---

Meer winst voor Deutsche Post

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 03 augustus 2016

Outlook 2016 gehandhaafd.

Deutsche Post DHL heeft in het tweede kwartaal van 2016 een hogere winst gerealiseerd, ondanks dat de omzet lager uitviel. Dit meldde het Duitse postbedrijf woensdag voorbeurs.

De omzet daalde in het afgelopen kwartaal met 3,5 procent op jaarbasis naar 14.190 miljoen euro. De resultaten werden gedrukt door negatieve wisselkoerseffecten. Ook moest het postbedrijf de manier van rapporteren aanpassen vanwege het hernieuwde contract met de Britse National Health Service. Dit drukte in het afgelopen halfjaar voor 945 miljoen euro op de omzet.

Het operationele bedrijfsresultaat (EBIT) steeg in het afgelopen kwartaal echter wel met 40 procent op jaarbasis naar 752 miljoen euro. Dit resulteerde in een stijging van de nettowinst van 326 miljoen naar 541 miljoen euro. 

Het postbedrijf handhaafde de outlook voor heel 2016, waarbij Deutsche Post uitgaat van een bedrijfsresultaat van 3,4 miljard tot 3,7 miljard euro. 

Geef een reactie