--- ---

Meer winst voor AXA

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 03 augustus 2016

Verzekeraar had wel last van moeilijke marktomstandigheden.

AXA heeft in het eerste halfjaar van 2016 stabiele resultaten geboekt, waarbij de winst evenwel hoger uitviel. Dit maakte de Franse verzekeraar woensdag voorbeurs bekend.

AXA zag de vergelijkbare omzet het afgelopen halfjaar met 0,2 procent stijgen naar ruim 54 miljard euro.

Afgelopen halfjaar wist de tak vermogensbeheerder 8 procent minder omzet te genereren en bij levensverzekeringen en sparen was er sprake van een omzetdaling van 2 procent. Bij de schadeverzekeringen werd echter een groei van 4 procent geboekt.

Dit leverde een nettowinst op van 3,2 miljard euro, een stijging van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst per aandeel steeg met 6 procent van 1,19 naar 1,27 euro. AXA gaf wel aan last te hebben gehad van moeilijke marktomstandigheden en hogere kosten door natuurrampen. Onderliggend bleef de winst op jaarbasis vrijwel stabiel op 3,1 miljard euro.

De Solvency II ratio lag op 197 procent, 8 procentpunt lager dan eind 2015 het geval was.

AXA liet in juni weten te willen mikken op een stijging van de winst per aandeel van gemiddeld 3 tot 7 procent per jaar. De Franse verzekeraar streeft verder naar een Solvency II-ratio van 170 tot 230 procent.

Het aandeel AXA sloot dinsdag op een rode beurs in Parijs 3,2 procent lager op 17,40 euro.

Geef een reactie