--- ---

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Euronext

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 29 juli 2016

Beursuitbater kende recordkwartaal.

ING heeft het koersdoel voor Euronext verhoogd van 40,00 naar 43,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Euronext behaalde in het tweede kwartaal volgens analist Albert Ploegh recordresultaten en wist wederom de kosten goed onder controle te houden.

Het beursbedrijf werd volgens de marktvorser geholpen door een hoger aantal beursgangen en meer activiteit op de secundaire markten. Er waren 14 nieuwe beursgangen, waaronder die van ASR Nederland en Philips Lighting.

De omzet lag met 132,3 miljoen euro boven de 120,6 miljoen euro die ING voorzag. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van 77,7 miljoen euro was eveneens beduidend hoger dan de 64,3 miljoen euro waarop de analist rekende. De marge liep daardoor op naar 58,7 procent, ruim 5 procentpunt meer dan de marktvorser verwachtte.

Zoals Ploegh had verwacht, stonden de handelsvolumes wel onder druk en dit beïnvloedde de cash- en derivatenhandel.

ING verwacht dat Euronext de doelstelling voor een EBITDA-marge van 61 tot 63 procent zal halen. Daarmee behoort Euronext volgens Ploegh tot de beste beursbedrijven in Europa, terwijl het aandeel "aantrekkelijk" gewaardeerd is ten opzichte van sectorgenoten.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Euronext vrijdag 1,8 procent hoger op 38,94  euro.

Geef een reactie