--- ---

Beursblik: ING zet Wessanen op kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 21 juli 2016

Koersdoel omhoog naar 11,65 euro.

ING heeft donderdag het advies voor Wessanen verhoogd van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 7,55 naar 11,65 euro.

Wessanen bezit volgens analist Reginald Watson voldoende mogelijkheden om te groeien, gezien de gefragmenteerde aard van de aanbieders van biologische voedingsmiddelen in Europa. Tegelijkertijd behoort de onderneming volgens de analist tot de grotere marktspelers in zijn sector en regio's, waar ook de vruchten van kunnen worden geplukt.

Watson wees op het vermogen van Wessanen om technologische innovatie te delen via zijn verschillende merken en te implementeren op meerdere distributiepunten van het concern. Dit stelt het bedrijf volgens ING in staat om consistent harder in omzet te groeien dan de markt.

De marktvorser schat in dat de potentiële markt voor Wessanen een grootte heeft van 6,5 miljard euro. Gelet op het marktaandeel van momenteel 9 procent, bestaan er volgens Watson "significante" groeimogelijkheden.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Wessanen 3,2 procent hoger op 10,45 euro.

Geef een reactie