--- ---

Duitse economische groei verliest schwung

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 12 juli 2016

Onzekerheden nemen toe na Brexit.

De groei van de Duitse economie boet aan kracht in. Dit heeft het Duitse ministerie van economische zaken dinsdag bekend gemaakt.

In het maandrapport voor juli refereerde het ministerie aan de sterke groei in het eerste kwartaal van dit jaar van 0,7 procent op kwartaalbasis, te danken aan een sterke consumptie en een milde winter die vooral de bouwsector in de kaart speelde.

De recente keuze van de Britten om de Europese Unie te verlaten, een Brexit, werpt evenwel een schaduw over de economische verwachtingen.

"De onzekerheden die voortvloeien uit de keuze [voor een Brexit] kunnen negatieve gevolgen hebben voor de Duitse economie", zo stelde het ministerie, dat daaraan toevoegde dat de Duitse economie echter in goede conditie verkeert en vaker in staat is gebleken om zich te kunnen aanpassen aan nieuwe situaties.

Geef een reactie