--- ---

Beursblik: groot contract voor Heijmans

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 30 juni 2016

KBC Securities positief over aanvulling orderportefeuille Nederlandse infrastructuur.

Heijmans is dichtbij een groot nieuwe contract voor werkzaamheden aan de A27/A1. Dit schreef analist Dirk Verbiesen van KBC Securities donderdag.

Voorbeurs kondigde Heijmans aan een voorlopige gunning te hebben ontvangen voor het publiek-private samenwerkingsproject. Het contract, dat Heijmans is samenwerking met Fluor en 3i Infrastructure binnenhaalde, heeft een totale waarde van circa 220 miljoen euro, waarvan de helft voor rekening van Heijmans komt.

"We denken dat dit een interessant en groot (voorlopig) contract is voor Heijmans", aldus Verbiesen. De analist wees daarbij op de orderportefeuille van 834 miljoen euro die de bouwer heeft voor Nederlandse infrastructuur. De totale orderportefeuille van Heijmans bedraagt krap 2,1 miljard euro. "Daarmee voegt dit contract circa 12 procent aan de orderportefeuille voor Nederlandse infrastructuur toe en ongeveer 5 procent aan de totale portefeuille", zo berekende de analist, die er aan toevoegde dat de Nederlandse infrastructuur een onzeker segment voor Heijmans is geweest.

"Het opschalen van de orderportefeuille, wetende dat de onderneming meer selectievere modellen om te tenderen en voor risico/rendement heeft geïmplementeerd, kan als positief worden gezien", aldus Verbiesen.

Rijkswaterstaat verwacht het project eind juli definitief te gunnen, waarna financial close is voorzien in oktober. Het project wordt medio 2019 opgeleverd.

KBC Securities heeft een koopaanbeveling op Heijmans met een koersdoel van 12,00 euro. Het aandeel handelde kort na opening 0,7 procent hoger op 7,46 euro op een vrijwel vlak Damrak.

Geef een reactie