--- ---

Airbnb treft voorbereidingen voor nieuwe financieringsronde

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 30 juni 2016

Nieuwe financieringsronde om beursgang uit te stellen.

Airbnb wil in de komende weken 500 miljoen tot 1 miljard dollar ophalen bij diverse grote investeerders. Dit meldde The Wall Street Journal woensdagavond op basis van bronnen bekend met de situatie.

Het online verhuurplatform wordt daarmee gewaardeerd op ongeveer 30 miljard dollar, versus een waardering van 25,5 miljard dollar vorig jaar.

Eén van de bronnen die op de hoogte is van de financieringsovereenkomst verwacht dat het bedrijf 750 miljoen dollar zal ophalen.

Daarnaast zijn investeerders van plan om voor ongeveer 200 miljoen dollar aandelen Airbnb te kopen van medewerkers van het online verhuurplatform. Aangezien deze beleggers gewone aandelen kopen, in plaats van preferente aandelen, die beleggers beschermende maatregelen toekennen, wordt het bedrijf op basis van de verkoop van gewone aandelen gewaardeerd op minder dan 30 miljard dollar, aldus de bronnen. Volgens één van de personen bekend met de situatie waardeert de transactie het bedrijf op 25 miljard dollar.

Het concern plande de twee deals in een poging de druk om naar de beurs te gaan te verlichten. Door nieuw kapitaal te genereren kan het bedrijf blijven investeren in de uitbreiding van zijn activiteiten wereldwijd.

Half juni sloot Airbnb een nieuwe kredietfaciliteit van 1 miljard dollar met JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America en Morgan Stanley. Deze faciliteit werd tevens aangegaan om verdere groei te kunnen faciliteren.

Geef een reactie