--- ---

Altice rondt overname Cablevision af

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 22 juni 2016

Cablevision vormt combinatie met eerder gekochte Suddenlink.

Altice heeft de overname van het Amerikaanse Cablevision Systems Corporations afgerond. Dit maakte de Franse kabelaar met een notering aan het Damrak dinsdag nabeurs bekend.

"De voltooiing van de overname van Cablevision markeert een cruciale stap voor de ontwikkeling van Altice Group. Altice USA is een belangrijke pilaar voor ons bedrijf en een krachtig en dynamisch groeiplatform. We zijn erg blij met ons bedrijf in de Verenigde Staten en de kansen op deze markt. We versnellen onze investeringen in netwerken en bieden Amerikaanse klanten innovatieve producten en diensten, door gebruik te maken van onze internationale operationele expertise, schaal en bronnen", aldus oprichter en meerderheidsaandeelhouder Patrick Drahi van Altice.

De overname werd in september vorig jaar aangekondigd en werd toen gewaardeerd op 17,7 miljard dollar. Altice had 34,90 dollar per aandeel Cablevison over. Dit impliceerde een premie van 22 procent.

Cablevision is een van de grootste kabelaars in Amerika. Door de overname krijgt Altice, dat eerder al het Amerikaanse Suddenlink overnam, er miljoenen klanten in de regio New York bij. Met de Amerikaanse overnames ontstaat de nummer 4 onder de Amerikaanse kabelexploitanten met in totaal 4,6 miljoen klanten.

Er bestonden vanuit de vakbonden nogal wat bezwaren tegen de overname, vanwege de dreigende zware schuldenlast van 14,5 miljard dollar bij Altice.

Het aandeel Altice sloot dinsdag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 14,08 euro.

Geef een reactie