Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 20 juni 2016

Beursblik: Aegon in kopgroep hoopvol Damrak

Het aandeel Aegon is maandag een van de sterkste stijgers op een zeer positief gestemd Damrak, dat opveert op signalen dat de Britten voor het behoud van hun lidmaatschap van de Europese Unie zullen stemmen. 

De koers van Aegon zakte vorige week donderdag nog naar een dieptepunt tot onder de 3,80 euro, mede door een groeiende ongerustheid over de gevolgen van een mogelijke 'Brexit' voor de financiële markten. Maandag wint het aandeel echter weer ruim 5 procent, nadat een nieuwe peiling aangaf dat toch meer Britten in de EU willen blijven.

De aandelen Aegon, AXA en Generali presteerden afgelopen week relatief slecht onder de Europese verzekeraars, wat volgens analisten van Jefferies een teken is dat zij relatief gevoelig zijn voor onrust op de financiële markten. 

Met name Aegon en Generali zouden volgens een maandag door Jefferies gepubliceerd rapport worden geraakt door een zogenoemde vlucht naar veiligheid door beleggers in het geval van een Brexit.

Dan gaat het niet zozeer om directe gevolgen van een Brexit voor het Britse bedrijf van Aegon, hoewel de ontwikkeling van Aegons Britse pensioenplatform er wel door gehinderd kan worden.

Belangrijker is dat beleggers niet geheel gerust zijn op het dividend van Aegon, gezien de magere kapitaalbuffer in Nederland, waar het risico van een nog lagere rente sinds kort niet meer zo sterk wordt afgedekt. Dit maakt beleggers voor dividend afhankelijk van het verzekeringsbedrijf in de Verenigde Staten, waar nieuwe zorgplichtregels voor verzekeringsadviseurs voor onzekerheid zorgen.

Aandelen van de Duitse sectorgenoot Allianz en de herverzekeraars Munich Re, Hannover Re en Swiss Re worden volgens Jefferies door beleggers juist als veilige havens beschouwd. 

Jefferies heeft een Houden advies op Aegon met een koersdoel van 4,80 euro. 

Het aandeel Aegon noteerde maandagmiddag op een felgroen Damrak 5,1 procent hoger op 4,06 euro. Sectorgenoot NN wint 3,7 procent.

De Aandeelhouder TV

augustus 21, 2019

AEX 21 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 21, 2019

Heeft Trump gelijk: is EU erger dan China? • Z zoekt uit

augustus 21, 2019

BNP 21 8Wachten op de centrale banken | 21 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 20, 2019

AEX 20 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
21 aug 16:56 Marco Knulst

HSBC Hongkong and Shanghai Banking Corp gevestigd in het VK

20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil