--- ---

Supermarktomzetten lopen op in mei

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 13 juni 2016

Aantal supermarktbezoeken in eerste vijf maanden van dit jaar gestegen.

De omzet van Nederlandse supermarkten is in mei gestegen. Dit maakte onderzoeksbureau GfK maandag bekend.

De omzet liep afgelopen maand op jaarbasis met 5 procent op van 3,23 miljard euro naar 3,39 miljard euro. Het bedrag per kassabon lag in mei 3 procent hoger dan in dezelfde maand van 2015. Gemiddeld werd 23,11 euro afgerekend aan de supermarktkassa. Een jaar eerder was dit 22,44 euro.

Het aantal bezoeken aan supermarkten steeg op jaarbasis met 2 procent, gemeten over de eerste vijf maanden van 2016. GfK noemde deze stijging als voornaamste reden voor de opgelopen omzet over deze periode, die op jaarbasis met 3 procent aandikte naar 14,59 miljard euro.

De supermarktomzet was vooral erg hoog in de weken van Hemelvaart en Pinksteren, aldus GfK.

Geef een reactie