--- ---

Esperite in financiele problemen – media

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 30 mei 2016

Kaspositie loopt snel terug volgens FD.

Biotechbedrijf Esperite verkeert in financiële moeilijkheden. Dit schreef Het Financieele Dagblad zondagavond, na bestudering van het jaarverslag van de onderneming die bekend is geworden door zijn stamcellenbank Cryo-Save.

In het jaarverslag erkent de raad van bestuur dat de "vrije kaspositie is op dit moment niet voldoende", waarbij de accountant van EY waarschuwt voor "substantiële onzekerheid" over het voortbestaan van Esperite.

Esperite is volgens het FD in de problemen geraakt doordat de inkomsten uit zijn stamcellenbank Cryo-Save al jaren teruglopen, mede doordat de concurrentie vergelijkbare diensten aanbiedt voor lagere prijzen. 

De kaspositie van Esperite bedroeg eind 2015 nog slechts 1,4 miljoen, terwijl de operationele kasstroom vorig jaar 2,3 miljoen euro negatief uitviel.

 

Geef een reactie