--- ---

Flow Traders houdt eerste publieke jaarvergadering

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 19 mei 2016

Aandeelhouders akkoord met alle voorstellen.

De aandeelhouders van Flow Traders zijn donderdag tijdens de  jaarvergadering van de Amsterdamse flitshandelaar akkoord gegaan met alle voorstellen. Dit meldde het bedrijf donderdag nabeurs.

Aandeelhouders gingen ook akkoord met het slotdividend van 1,00 euro per aandeel, wat het totale dividend op 1,50 euro bracht voor 2015. Het aandeel gaat op 23 mei ex dividend. Het slotdividend wordt op 26 mei uitbetaald.

Het was voor het eerst dat de flitshandelaren rechtstreeks contact hadden met kleinere aandeelhouders, waar tot nu toe vooral met grote beleggers was gepraat, zei Rietberg. Het bedrijf gebruikte de kans om zijn bedrijfsmodel goed uit te leggen, zei de topman.

Flow Traders verdient geld door met behulp van algoritmes liquiditeit te verschaffen op markten wereldwijd in de handel zogenaamde Exchange Traded Funds of ETF's, veelal in de vorm van indextrackers.

Flow Traders ging vorig jaar naar de beurs voor 32 euro per aandeel. Door een zeer sterk derde kwartaal, waarin Flow Traders profiteerde van zeer volatiele beurzen wereldwijd, steeg de koers zeer sterk, tot iets minder dan 50 euro in februari van dit jaar. Na een aantal minder sterke kwartalen is de koers weer gedaald tot 30 euro, dus onder de introductiekoers.

"Het derde kwartaal was zeer goed voor ons, met zeer hoge volatiliteit. Dat hebben beleggers misschien toch te veel als "nieuwe normaal" gezien, zei ook co-CEO Sjoerd Rietberg van Flow Traders na de vergadering tegen ABM Financial News. "Het is niet altijd even makkelijk om door de impact van de volatiele financiële markten heen te kijken en de onderliggende groei te zien."

Volgens beleggingsadviseur Albert Jellema van ProBeleggen werd de koersbeweging versterkt doordat analisten na het uitzonderlijk sterke derde kwartaal van vorig jaar de lijntjes "mooi omhoog" doortrokken, en na twee tegenvallende kwartalen de lijntjes nu omlaag hebben doorgetrokken.

Daarbij is de markt nog onzeker over de mogelijke gevolgen van nieuwe regelgeving voor de effectenhandel, bekend onder de naam Mifid II, zei Jellema.

Flow Traders zelf noemt de nieuwe regelgeving vooral een zegen, omdat de geavanceerde handelssystemen van de flitshandelaar de regels efficiënt kunnen doorvoeren en de markt beter zichtbaar wordt voor potentiële beleggers.

Flow Traders gaat zelf meer data aanleveren over de markten waarin het opereert, om beleggers meer houvast te geven over de relatieve prestaties, zei Rietberg.

Jellema is positief over het aandeel, omdat hij voorziet dat de markt voor ETF's nog sterk zal blijven groeien de komende jaren. Flow Traders verwijst zelf naar een rapport van BlackRock, dat uitgaat van een marktverdubbeling in de periode 2015 tot en met 2020.

Het aandeel sloot donderdag 0,2 procent hoger op 30,00 euro.

Geef een reactie