--- ---

Bekaert lanceert nieuwe converteerbare obligaties

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 19 mei 2016

st in staaldraad koopt uitstaande converteerbare obligatie terug.

Bekaert wil voor maximaal 380 miljoen euro aan converteerbare obligaties in de markt zetten en kondigde tegelijk de terugkoop aan van een uitstaande obligatie van 300 miljoen euro. Dit maakte het Belgische bedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De nieuwe obligaties, met een looptijd tot 2021, zullen naar verwachting een jaarlijkse coupon hebben die tussen 0,00 en 0,50 procent ligt en alleen beschikbaar zijn voor institutionele beleggers. De conversieprijs zal naar verwachting worden vastgesteld op basis van een premie tussen 27,5 en 35,0 procent boven de volume gewogen gemiddelde prijs van de gewone aandelen op Euronext Brussel op de dag van de lancering.

De opbrengst van de uitgifte zal onder meer worden gebruikt voor de financiering van de gelijktijdige terugkoop van uitstaande obligaties.

Bekaert wil uitstaande obligaties ter waarde van 300 miljoen euro, met een looptijd tot 2018 en een coupon van 0,75 procent terugkopen.

Geef een reactie