--- ---

Probiodrug boekt vooruitgang met onderzoek

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 mei 2016

Nog wel altijd rode cijfers voor biofarmaceut.

Probiodrug heeft in het eerste kwartaal verdere vooruitgang geboekt met zijn onderzoeken, maar door een gebrek aan omzet werd er nog wel altijd verlies geleden. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Duitse biofarmaceutische bedrijf uit Halle, met een notering aan Euronext Amsterdam.

"In het eerste kwartaal hebben we verdere vooruitgang geboekt met onze programma's, vooral met de doorlopende SAPHIR studie van PQ912 en aanverwante activiteiten", aldus CEO Konrad Glund in een toelichting.

Begin april maakte Probiodrug al positieve resultaten bekend met de SAPHIR studie naar PQ912, een potentieel Alzheimer-medicijn.

"Er werden geen nieuwe bevindingen waargenomen en de minimale tot licht niet-nadelige of twijfelachtige veranderingen die in zowel de studie van 1 maand als van 3 maanden werden vastgesteld, verergerden niet na een langere behandeling, wat een uitstekende basis vormt voor een overtuigende preklinische veiligheidsbeoordeling. De ruime veiligheidsmarge wordt dus aangehouden", aldus Probiodrug destijds.

De bevindingen met PQ912 maken volgens Glund dat het eerste kwartaal als succesvol moet worden beschouwd.

In het eerste kwartaal van 2016 spendeerde Probiodrug krap 2 miljoen euro aan onderzoeken, tegenover 2,5 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Omzet werd er niet gerealiseerd. Hierdoor restte er een verlies van 2,6 miljoen euro, circa 0,4 miljoen euro minder dan een jaar eerder.

Eind maart beschikte Probiodrug over een kaspositie van 17,5 miljoen euro.

Het aandeel Probiodrug sloot woensdag 2,3 procent hoger op 20,00 euro.

Geef een reactie