--- ---

Beursblik: Heineken presteert beter dan AB InBev

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 04 mei 2016

Nederlandse brouwer kan volgens SNS Securities profiteren van overnamekansen in Tsjechië.

Heineken doet het in de verschillende marktsegmenten en diverse regio's beter dan 's werelds grootste bierbrouwer AB InBev. Dat stelde analist Gerard Rijk van SNS Securities naar aanleiding van de kwartaalrapportage van de Belgische brouwer.

De analist wees er op dat Heineken in het eerste kwartaal wel in volumes wist te groeien, terwijl AB InBev een krimp moest incasseren.

Rijk tekende daarbij aan dat Heineken vooral profiteert van de gekozen positionering door de brouwer. Zo heeft Heineken profijt van zijn sterke positie in het premium segment en de sterke groei in Zuidoost-Azië. AB InBev werd juist geraakt door de economische crisis en het vroege carnaval in Brazilië en de zwakke markt voor standaard bier in China, aldus Rijk.

De analist ziet ook overnamekansen voor Heineken in Tsjechië, nu AB InBev in de aanloop naar de fusie met SABMiller onderdelen in Centraal en Oost-Europa moet afstoten.

Rijk merkte verder op dat het aandeel Heineken opwaarts potentieel heeft, omdat het fonds nog steeds met 5 procent korting ten opzichte van AB InBev wordt verhandeld.

Het advies van SNS Securities op Heineken is Accumuleren met een koersdoel van 90,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken 0,1 procent hoger op 81,73 euro.

Geef een reactie