--- ---

Beursblik: Degroof Petercam zet Brunel op verkooplijst

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 04 mei 2016

Teleurstellende resultaten in eerste kwartaal.

Degroof Petercam heeft woensdag het advies voor Brunel International verlaagd van Houden naar Reduceren.

Volgens de analisten kwam Brunel met “teleurstellend” resultaten over het eerste kwartaal. De omzet daalde met 29 procent op jaarbasis naar 238 miljoen euro, waarbij volgens Degroof Petercam vooral de omzetdaling van 44 procent voor Energie in het oog sprong. In Nederland presteerde Brunel volgens de analisten goed met een groei van 14 procent, maar in Duitsland was de groei met slechts 2 procent aan de zwakke kant.

Verder ontbrak het volgens Degroof Petercam aan een concrete outlook. Brunel zal zich blijven aanpassen aan de ongunstige marktomstandigheden in de olie- en gassector. In Nederland zal er een goede groei worden geboekt, terwijl Duitsland wat achterblijft op de verwachtingen.

Degroof Petercam voorziet dat het aandeel Brunel de komende maanden relatief slecht zal presteren, wat de adviesverlaging verklaart. De analisten zullen ook hun ramingen en het koersdoel van 16,00 euro herzien.

Op een rood Damrak handelde het aandeel Brunel International 4,0 procent lager op 17,93 euro.

Geef een reactie