Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 2 mei 2016

Beursblik: Negatieve rente noopt tot mondiale benadering obligatiemarkt

Nu zo'n 40 procent van de Europese staatsleningen negatief rendeert, kijken obligatiebeleggers wereldwijd rond voor extra rendement, maar voorzichtigheid is geboden op de snelgroeiende markt voor Chinese bedrijfsobligaties. Dit stelde analist Peter Bentley in een recent rapport van Insight, een onderdeel van BNY Mellon.

Een mondiale benadering van de obligatiemarkt maakt het mogelijk in te spelen op de verschillende fases in monetair beleid en het gegeven dat verschillende delen van de wereld in verschillende fases van de economische cyclus verkeren, stelt het effectenhuis. Daarbij kunnen arbitragekansen zich voordoen, bijvoorbeeld doordat sommige bedrijven in bepaalde landen minder bekend zijn of minder goed bekend staan in sommige landen waar zij vergelijkbare obligaties uitgeven in een andere muntsoort, zodat er voor hetzelfde risico meer rendement kan worden behaald.

Volgens de analist zal de markt voor Chinese bedrijfsobligaties binnen drie jaar tijd bijna twee keer zo groot zijn als die in de Verenigde Staten, terwijl het Verenigd Koninkrijk en Europa dan nog maar 17 procent van de mondiale schuldmarkt uitmaken. Chinese bedrijfsobligaties vindt Insight echter niet aantrekkelijk, vanwege de onhoudbaar hoge schulden van veel Chinese bedrijven. Bentley geeft zelf de voorkeur aan 'investment grade' obligaties van grote bedrijven en laat de markt voor high yield-bedrijfsobligaties geheel links liggen.

Insight is overwogen in financials en asset backed securities en heeft een voorkeur voor obligaties die in Amerikaanse dollars noteren met een langere looptijd. Onder de opkomende markten heeft het effectenhuis een voorkeur voor landen die tegen de economie van de VS aanschurken, zoals Mexico, en Oost-Europese landen zoals Polen en Hongarije.

De Aandeelhouder TV

augustus 20, 2019

AEX 20 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 20, 2019

Regeringscrisis ItaliĆ« kan Europa raken – RTL Z NIEUWS

augustus 20, 2019

Dalende rente zet markten voor uitdaging | 20 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 19, 2019

AEX 19 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil

20 aug 12:36 Stefaan Casteleyn

Zal de ECB aandelen kopen ?