--- ---

Beursblik: koopaanbeveling Barclays op Euronext

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 26 april 2016

Koersdoel van 44,00 euro.

Barclays is dinsdag gestart met het volgen van Euronext met een Overwogen advies en een koersdoel van 44,00 euro.

De huidige waardering van Euronext is volgens de analisten een "aantrekkelijk" instapmoment, nadat het fonds dit jaar ruim een vijfde aan beurswaarde inleverde. Barclays beoordeelt de beurshandel als een aantrekkelijke business met een breder herstel in de aandelenhandel en groei bij derivaten en informatieverstrekking. Euronext kampte de afgelopen jaren met de nodige concurrentie in de aandelenhandel, maar doordat de markt als geheel groeide, lukte het de beursuitbater om een volumeherstel te bewerkstelligen.

Daarnaast boekte Euronext in 2015 volgens Barclays sterke groei bij de takken Informatie en Clearing, terwijl emissies goed zijn voor 14 procent van de omzet van het beursbedrijf.

Daarom menen de analisten dat Euronext ondergewaardeerd is ten opzichte van sectorgenoten.

Een aanjager kan volgens Barclays de beleggersdag op 13 mei zijn, als Euronext er in slaagt om de markt te overtuigen van de kansen op een "aantrekkelijk omzetgroei" bij de informatiediensten, derivaten en grondstoffen in combinatie met een verdere verbetering op operationeel vlak en een efficiënte balans.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Euronext dinsdag 2,4 procent hoger op 37,51 euro.

Geef een reactie