--- ---

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel van favoriet ING licht

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 21 maart 2016

ING op Key Calls lijst.

UBS heeft maandag het koersdoel voor ING Groep verlaagd van 14,70 naar 14,50 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. De Zwitserse zakenbank plaatste ING ook op de lijst van zogenoemde Key Calls.

 

Analisten van UBS menen dat ING een mooie combinatie biedt van "veerkrachtige" omzetvooruitzichten en een "aantrekkelijk" dividendrendement. Vermoedelijk keert ING de komende drie jaar zo’n 21 procent van de eigen marktkapitalisatie uit in de vorm van dividend. Dit is evenwel niet verdisconteerd in de huidige waardering van het fonds, benadrukten de marktvorsers.

 

De lage rente, en dat zal nog wel even zo blijven, is nadelig voor banken. Toch voorziet UBS dat ING zal verrassen met de netto rentebaten. De Zwitserse bank zit 1 tot 3 procent boven consensus op dit vlak.

 

Verder meent UBS dat de markt te pessimistisch is over de blootstelling van ING aan de energiesector. De winstgroei van de Nederlandse bank komt hierdoor hoogstwaarschijnlijk niet in gevaar, zo stelden de analisten.

 

Op een rood Damrak verloor ING Groep maandag 0,9 procent op 11,20 euro.

 

Geef een reactie