--- ---

Beursblik: KBC Securities zet koopadvies op Wessanen

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 19 februari 2016

Cijfers over vierde kwartaal goed ontvangen.

KBC Securities heeft vrijdag het advies voor Wessanen verhoogd van Accumuleren naar Kopen na goed ontvangen kwartaalcijfers van de producent van biologische en natuurlijke voeding. Het koersdoel liet analist Alan Vandenberghe onveranderd op 11,00 euro.

 

Volgens Vandenberghe boekte Wessanen in het vierde kwartaal zowel een hogere omzet als marge dan voorzien. De omzet van 133,9 miljoen euro was meer dan de 128,5 miljoen euro waarop KBC rekende en ook de marge van 4,6 procent was iets beter dan de 4,5 procent die Vandenberghe voorzag.

 

In 2016 verwacht Wessanen een hoger genormaliseerd bedrijfsresultaat te genereren dan in 2015 met een stijgende marge. Daarmee bevestigde de producent volgens Vandenberghe een aanhoudende groei voor dit jaar.

 

Minpunt in de cijfers was volgens KBC de netto kaspositie van 17,5 miljoen euro, terwijl Vandenberghe op 26,9 miljoen euro had gerekend. De analist wees evenwel op een geblokkeerde rekening (escrow account) van 4,5 miljoen euro die niet is meegerekend door Wessanen en die in september dit jaar vrijvalt.

 

Wessanen is 15 procent goedkoper gewaardeerd dan sectorgenoten en daarmee volgens Vandenberghe "aantrekkelijk". De markt negeert volgens de analist de goede vooruitzichten en de potentie die de kaspositie te bieden heeft. Wessanen beschikt volgens Vandenberghe over een oorlogskas van 100 miljoen euro om nieuwe overnames te doen, terwijl het bedrijf zelf ook een overnameprooi is.

 

KBC Securities voegde Wessanen tevens toe aan de favorietenlijst voor Midkappers. Het aandeel noteerde kort na de openingsbel 7,6 procent hoger op 8,99 euro.

 

Geef een reactie