--- ---

Air France bereikt akkoord met grootste deel grondpersoneel

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 26 januari 2016

Overeenkomst van drie jaar getekend.

Air France heeft een akkoord bereikt met drie vakbonden over het behoud van werkgelegenheid onder het grondpersoneel onder het nieuwe reorganisatieplan. Dit maakte de Franse tak van Air France-KLM dinsdag bekend.

 

De drie vakbonden CFDT, CFE-CGC en UNSA, gezamenlijk goed voor meer dan 50 procent van de stemrechten van het grondpersoneel bij de laatste vakbondsverkiezingen, tekenden de driejarige overeenkomst met de vliegtuigmaatschappij. Onderdeel van deze overeenkomst is dat Air France tot de zomer van 2018 geen personeel zal ontslaan vanwege economische redenen.

 

"Het sociale dialoog kan constructief zijn binnen Air France, zoals deze belangrijke overeenkomst aantoont", aldus de luchtvaartmaatschappij in een toelichting.

 

Op een groen Damrak koerste het aandeel Air France-KLM dinsdag 1,4 procent hoger op 7,88 euro.

 

Geef een reactie