Chinese beurs stevig onderuit

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 27 juli 2015

Shanghai Composite sluit 8,5 procent lager.

De Chinese beurs is maandag met een groot verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen en de Shanghai Composite sloot maar liefst 8,5 procent lager.

Na een aanvankelijk relatief rustig handelsverloop met verliezen van circa twee procent daalde de Chinese hoofdgraadmeter in het laatste handelsuur zeer scherp tot 3.726 punten. De beurs van Hong Kong sloot 3,25 procent lager.

Naast dalende grondstoffenprijzen wezen marktvolgers als verklaring ook naar de onzekerheid over de groeiverwachtingen van de Chinese economie.

De Chinese beurs kende het afgelopen jaar een toestroom van particuliere beleggers, die vaak met geleend geld speculeerden, waardoor de volatiliteit van de beurs stevig opliep. Ondanks de scherpe dalingen van de afgelopen weken noteert de Shanghai Composite over de afgelopen 12 maanden nog altijd 75 procent hoger.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Geef een reactie