Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - zaterdag, 31 oktober 2015 13:33

Beursblik: experts blijven optimistisch gestemd

Beursexperts zijn na een goede maand oktober opnieuw optimistisch gestemd. Dit bleek uit de maandelijkse enquete van Actiam onder 55 experts.

 

"Nu de bodem voorlopig even achter ons lijkt, neemt het optimisme ook weer toe", aldus fondsmanager Corné van Zeijl, die verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête van Actiam. Voor de komende maand verwacht iets meer dan de helft van de experts een stijging van meer dan 2 procent voor de AEX. Desalniettemin is nog altijd 22 procent van de experts pessimistisch gestemd.

 

Volgens Van Zeijl is het vooral de Europese Centrale Bank dat met kwantitatieve versoepeling de koersen drijft. "Een lage renteomgeving is toch een plus voor de aandelenmarkt", aldus de fondsmanager. Bovendien wijzen de experts er ook op dat november en december doorgaans goede beleggingsmaanden zijn. Dit is volgens Van Zeijl correct. "Historisch gezien is de kans dat de MSCI World index stijgt in november 67 procent en in december 80 procent", zo berekende de fondsmanager op basis van data gemeten vanaf 1970.

 

Voor november tippen de beursexperts wederom verzekeraar Aegon. "De uitspraken van [Janet] Yellen [van de Federal Reserve] in de afgelopen week hebben in ieder geval gezorgd voor een stijgende rente en een hogere dollar", aldus Van Zeijl. Verder is ook uitzender Randstad geliefd onder de beursexperts.

 

Wegblijven kunnen beleggers beter uit de Franse kabelaar Altice, aldus de experts. "Wederom fier bovenaan" op de lijst van floppers, aldus Van Zeijl. Ook de Franse digitale beveiliger Gemalto is niet geliefd onder de kenners.

 

Voor oktober zetten de experts hun kaarten op Aegon en Ahold, die respectievelijk 9,1 en 6,4 procent wonnen. Altice was de absolute flopper volgens de kenners. De Franse kabelaar leverde afgelopen maand uiteindelijk krap 16 procent in, volgens Van Zeijl vanwege de noodzakelijke emissie en de minder dan verwachte kwartaalcijfers.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

oktober 22, 2020

Twijfel over value-aandelen

oktober 22, 2020

AEX 22 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2020

Wat heb je nog aan obligaties? – #Beursspel2020

oktober 22, 2020

Veel cijfers! | 22 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

 • 17:28

  TA van Edward Loef – Het Amerikaanse begrotingstekort

 • 14:54

  Handelen in zilver – Ontdek alles over de zilver futures

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020

22 okt 08:55 Shaun Stevens

Vastgoed – De terugkeer van de levende doden; nou ja, voor nu

20 okt 09:44 Bas Heijink

TA AEX: Donkere wolken