--- ---

Meer omzet voor PSA Peugeot Citroen

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 26 oktober 2015

Minder auto’s verkocht in derde kwartaal.

PSA Peugeot Citroën heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet flink zien stijgen, ondanks een afname van het aantal verkochte auto’s. Dit meldde de Franse autofabrikant maandag.

 

De omzet steeg in het derde kwartaal met 3,2 procent op jaarbasis naar 12,4 miljard euro. De autotak droeg hier voor ruim 8,0 miljard euro aan bij. De inkomsten uit de verkopen van nieuwe auto’s steeg met 2,6 procent, vooral vanwege prijsstijgingen. In het afgelopen kwartaal verkocht PSA Peugeot Citroën namelijk 4,3 procent minder auto’s, mede door de afvlakkende economische groei in China. Exclusief China werden er juist 0,8 procent meer auto’s verkocht.

 

Verder zag de Franse autobouwer de verkopen in het Midden-Oosten, Afrika en India-Pacific afnemen. In Latijns-Amerika en Eurazië daalden de verkopen zelfs met respectievelijk 23 en 45 procent. Daarentegen versnelde de groei in Europa juist.

 

Outlook

Voor heel 2015 voorziet PSA Peugeot Citroën de vraag naar auto's in Europa en China met respectievelijk 8 en 3 procent stijgen. Anderzijds rekent de autobouwer op een vraaguitval van 15 procent in Latijns-Amerika en een krimp van maar liefst 35 procent in Rusland.

 

Geef een reactie