NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie dinsdag, 19 mei 2015 20:28

Kleine winsten op Wall Street

Wall Street lijkt in tegenstelling tot de Europese aandelenmarkten slechts licht hoger te gaan sluiten. De hoofdindexen noteerden richting de klok van half negen tot 0,2 procent in het groen.

 

Beleggers in New York kregen vanmiddag goed nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt. Het aantal in aanbouw genomen woningen steeg in april met iets meer dan 20 procent op maandbasis. Het aantal afgegeven vergunningen nam met meer dan 10 procent toe. De stijgingen waren daarmee flink sterker dan analisten van Rabobank hadden voorzien.

 

"Voor de verandering weer eens goed nieuws", aldus marktanalist Elwin de Groot van Rabobank.

 

The Home Depot, een uitbater van doe-het-zelf winkels, profiteerde het afgelopen kwartaal naar eigen zeggen flink van de aantrekkende Amerikaanse huizenmarkt. Zowel de omzet als de winst stegen en de uitbater van bouwmarkten verhoogde daarop de outlook voor heel het jaar. Het aandeel noteerde desondanks bijna een procent lager.

 

Nog veel moeilijker had Wal-Mart het vandaag nadat de grootgrutter onder druk van de dure dollar de resultaten zag dalen. Zo daalde de omzet fractioneel, terwijl deze tegen constante wisselkoersen met krap 3 procent steeg. De kwartaalcijfers werden slecht ontvangen door beleggers en het aandeel lijkt af te koersen op een 4 procent lager slot.

 

De dollar steeg ten opzichte van de euro flink in waarde. Enerzijds was dit volgens De Groot van Rabobank te danken aan de sterkte van de dollar door de meevallende macrocijfers in Amerika. Anderzijds was het de zwakte van de euro, die daalde nadat de Europese Centrale Bank aangaf de komende weken actiever te zijn op de obligatiemarkt met het oog op de komende zomerperiode.

 

"Feitelijk betekent het niet dat er een aanpassing komt in de totale geplande aankopen, maar het betekent wel dat er tijdelijk iets meer liquiditeit in het financiële systeem komt", aldus Rabobank over de plannen van de ECB.

 

De euro/dollar leverde dinsdag ruim 2,5 procent in op 1,1157. Olie werd eveneens flink goedkoper. Zowel een juni-future op een vat West Texas Intermediate als op een vat Brent daalde meer dan 3 procent in prijs.

 

De ogen van beleggers zijn inmiddels al gericht op woensdag, als de Federal Reserve de notulen van het laatste rentebesluit bekend maakt.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

december 1, 2021

Corona deze winter minder groot risico

december 1, 2021

Aandelen Shell – Niet of Wel?

december 1, 2021

Rap herstel AEX | 1 december 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 30, 2021

AEX rebound, DAX en ASMI bodempatroon – 30nov21

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq-100 beleggers opgelet nu!

 • 16:23

  Een grote eindejaarsrally voor de BEL 20 lijkt onwaarschijnlijk

 • 15:20

  Meest verhandelde opties november 2021: populairste aandelen bij LYNX

 • 15:20

  Meest verhandelde opties november 2021: populairste aandelen bij LYNX

 • 11:13

  ETF van de week: Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)

 • 08:05

  Kans op eindejaarsrally lijkt klein & Europa opent hoger

 • 13:27

  TA van Edward Loef – AEX bullmarkt in gevaar?

 • 06:31

  Markten herstellen van Omicron-paniek & Twitter-CEO vertrekt

 • 16:02

  TA van Edward Loef – Royal Dutch Shell een koopje?

Masterclasses

Columns

Nieuw
01 dec 13:36 Peter Garnry

Vertrek Dorsey zet deur open voor overname Twitter

01 dec 09:22 Redactie

ForFarmers start met aandeleninkoop

30 nov 15:53 Redactie

Het kan altijd slechter: deze aandelen daalden 60-80%