--- ---

Beursblik: ABN AMRO geeft koopadvies voor NSI

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 06 februari 2015

Koersdoel blijft ongewijzigd op 4,70 euro.

ABN AMRO heeft het advies voor NSI verhoogd van Houden naar Kopen, terwijl het koersdoel van 4,70 euro ongemoeid werd gelaten. Dat meldde de bank donderdag in een rapport over het vastgoedfonds.

 

Analist Ruud van Maanen verwacht dat NSI kan profiteren van lagere rentelasten. ABN AMRO voorziet dat NSI de rentelasten met 17 procent kan verlagen in de komende jaren. De huidige lage rente is volgens de analist gunstig voor het vastgoedfonds, omdat de looptijd van de huidige financiering relatief kort is.

 

Van Maanen stelde verder dat de toenemende activiteit in de Nederlandse vastgoedmarkt de druk op de balans van NSI kan verlichten. Hierbij speelt het besluit tot kwantitatieve verruiming door de Europese Centrale Bank het vastgoedfonds in de kaart, omdat beleggers blijven zoeken naar rendement.

 

Tenslotte merkte Van Maanen eerste tekenen van herstel op de Nederlandse kantorenmarkt op.

 

Op een kwart procent lager Damrak noteerde NSI in lijn op 4,28 euro.

 

Geef een reactie