fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 16 december 2014 10:36

Beursblik: Boskalis bouwt aan oorlogskas

Boskalis bouwt de oorlogskas verder uit en Fugro is een potentiële overnameprooi. Dit schreef ABN AMRO dinsdag in een reactie op het samenvoegen van de Europese havensleepdiensten door Boskalis en Kotug, waardoor de Nederlandse maritieme dienstverlener circa 100 miljoen extra vrijmaakt voor overnames in de noodlijdende offshore energiesector.

De oorlogskas van Boskalis bedraagt volgens ABN AMRO inmiddels ongeveer 1 miljard euro. De recente aankoop van een belang van 15 procent in Fugro voor 175 miljoen euro onderstreepte volgens de analisten van de bank de bereidheid van Boskalis om de oorlogskas ook daadwerkelijk in te zetten.

 
ABN AMRO wees er daarbij op dat Boskalis aandeelhouderswaarde kan creëren door het doen van overnames, mede door de lage financieringskosten van op dit moment 3 tot 4 procent.

ABN AMRO maande beleggers wel tot voorzichtigheid om niet te gokken op een volledige overname van Fugro door Boskalis. De analisten zijn zelf meer gecharmeerd van een overname van de Subsea divisie van Fugro. Daarnaast wezen de marktvorsers op de mislukte overnamepoging van CGG door Technip. "Gesprekken kunnen ook afketsen", aldus ABN AMRO.

Op een vlak Damrak koerste Boskalis onveranderd en won Fugro 1,8 procent.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

april 2, 2020

Dollar komt onder druk te staan

april 2, 2020

Hoe slecht worden de banencijfers? | 2 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet

01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm