--- ---

Update: SHV brengt bod uit op Nutreco

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 20 oktober 2014

Aandeelhouders kunnen 40 euro per aandeel tegemoet zien.

SHV heeft een bod van 40 euro per aandeel in contanten uitgebracht op Nutreco. Dit maakte de Nederlandse diervoederspecialist maandag voorbeurs bekend.

 

"We zijn enthousiast over deze nieuwe stap", aldus CEO Knut Nesse, die meende dat de overname in het belang van alle stakeholders, waaronder die van de aandeelhouders, is.

 

De overnameprijs van 40 euro per aandeel, omgerekend in totaal 2.685 miljoen euro, biedt een premie van 42 procent ten opzichte van de slotkoers van afgelopen vrijdag en SHV heeft de financiering inmiddels op orde.

 

Zowel de raad van commissarissen als het bestuur van Nutreco staan unaniem achter het overnamebod.

 

Na afronding van de overname zal SHV Nutreco steunen met investeringen, onder meer bij het doen van overnames.

 

Naast de overnameprijs kwamen SHV en Nutreco enkele andere voorwaarden overeen. Zo blijft het management van Nutreco op zijn plek, wordt de strategie voortgezet en zal de onderneming niet worden opgebroken.

 

Een alternatieve bieder zal tenminste 8 procent boven de prijs van SHV moeten bieden. Indien Nutreco de overname door SHV afzegt vanwege een concurrerend overnamebod dan is de diervoerderspecialist 25 miljoen euro verschuldigd aan SHV.

 

Kwartaalcijfers

Nutreco boekte in het derde kwartaal van 2014 een omzet van 1.429 miljoen euro, een daling van 4,1 procent op jaarbasis. De diervoederspecialist schreef deze daling voor 2,2 procent toe aan wisselkoerseffecten.

 

Verder zag Nutreco de omzet uit visvoer met 8,2 procent dalen en bij de Iberische vleesactiviteiten was dit een afname van 4,4 procent. Bij de diervoederactiviteiten steeg de omzet evenwel met 2,3 procent.

 

CEO Nesse sprak van resultaten in lijn met de verwachtingen.

 

Nutreco herhaalde verder de outlook voor 2014, wat neerkomt op een bedrijfsresultaat (EBITA) voor bijzondere posten uit voortgezette activiteiten van tenminste 256,3 miljoen euro, zoals in 2013 ook het geval was.

 

Vanwege het overnamebod wordt het lopende aandeleninkoopprogramma stopgezet.

 

Nutreco sloot vrijdag 2,0 procent hoger op 28,21 euro.

 

Update: om meer informatie toe te voegen.

 

Geef een reactie