Amerikaanse economie blijft bescheiden tot matig groeien

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 17 juli 2013

Beige Book ziet economisch herstel aanhouden.

De Amerikaanse economie liet in de afgelopen maanden opnieuw een "bescheiden tot matige" groei zien. Dit blijkt uit het Beige Book dat de Federal Reserve woensdagavond bekend maakte.

 

Positief was dat in de meeste districten van de Fed de productie steeg en een toename van de nieuwe orders werd gemeten. 

 

Verder lieten de huizenmarkt en de bouwsector een gematigde tot zelfs sterke groei zien.

 

Ook de arbeidsmarkt liet wat tekenen van herstel zien, hoewel de lonen overwegend onder druk bleven staan. Wel gaven consumenten meer uit.

 

Het Beige Book besloeg de periode van 24 mei tot en met 8 juli.

 

Eerder vandaag liet Fed-voorzitter Ben Bernanke in een statement weten dat het obligatieaankoopprogramma van de Fed niet vast ligt en dat de omvang kan worden aangepast al naar gelang de ontwikkeling en de vooruitzichten van de economie en de arbeidsmarkt.

 

Bernanke herhaalde in de statement dat als de verwachtingen van de centrale bank over de economie en de arbeidsmarkt uitkomen, dit jaar een begin wordt gemaakt met de afbouw van het aankoopprogramma. Medio volgend jaar moeten dan de aankopen compleet zijn stopgezet.

 

Wall Street noteert, net als bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten, nog altijd vlak tot licht hoger.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Geef een reactie