--- ---

Beursblik: benoeming nieuwe CEO ING positief

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 22 februari 2013

Volgens analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers positief dat ING voor interne kandidaat heeft gekozen.

Het is positief dat ING een interne kandidaat heeft benoemd als opvolger van bestuursvoorzitter Jan Hommen, die op 1 oktober dit jaar zijn functie neerlegt. Dit zegt analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers.

De 46 jaar oude Ralph Hamers, tussen 2005 en 2011 CEO ING Bank Nederland en momenteel CEO ING België, wordt op 13 mei voorgedragen tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders. ING zei dat Hamers een “schat aan ervaring” heeft bij zowel de consumententak als de bedrijfsfinanciering bij Commercial Banking. Ook is Hamers goed in risico management en het leiding geven aan strategische veranderingen, aldus de bankverzekeraar.

Het FD schreef vanochtend dat ING voor Hamer koos omdat andere kandidaten vereenzelvigd kunnen worden met het 'oude' bedrijf dat voor 2008 uit zijn voegen groeide en staatssteun nodig had en onder het bewind kwam van de buitenstaander Hommen, de oud-CFO van Philips.  Muller is het oneens met de stelling dat Hamers los staat van het 'oude' ING.

“Het enige dat ik kan zien aan zijn CV is dat hij een ingewijde in het bedrijf is,” aldus Muller, die hierover te spreken is. “Een buitenstaander gaat veel te vaak zeggen: ik haal er even de bezem doorheen,” zegt de analist.

Hamers, die bedrijfseconometrie studeerde, kwam in 1991 bij ING werken bij Structured Finance. In België is Hamers bezig het kantorennetwerk te saneren.

Muller verwacht dat Hamers doorgaat met het moderniseren van het bedrijf. “84 procent van de mutaties gaat via internet. Wat moet je dan met al die kantoren. Dat zal ook de ontwikkeling van de bank [niet alleen ING] in het algemeen zijn”, zegt de analist.

 

Geef een reactie