fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 10 oktober 2012

Beursupdate: TNT Express lager op stil Damrak

Het Damrak staat vanochtend licht in het rood in impulsloze handel. Beleggers zetten zich schrap voor een somber cijferseizoen die in het teken zal staan van de verzwakking van de wereldeconomie nadat het Internationaal Monetair Fonds gisteren de mondiale groeiverwachtingen verlaagde.

 

“Er is vrees voor de cijfers. Je ziet dat in de koersen,” zegt André van Eerden van Aberfeld Vermogensbeheer. Maar “we zien geen reden voor de beurs om in elkaar te gaan,” aldus Van Eerden.

 

De marktkenner zegt dat een aantal onzekerheden over de eurozone crisis zijn weggenomen en dat beleggers een bailout verzoek door Spanje en de uitkering van de volgende tranche noodleningen aan Griekenland hebben ingeprijsd. “Als de cijfers meevallen, gaat de beurs eerder wat omhoog,” aldus Van Eerden.

 

Gisteren wist Alcoa niet te overtuigen met de kwartaalcijfers en het aandeel van de aluminiumproducent verloor 1,0 procent in de handel nabeurs. Alcoa leed afgelopen kwartaal een nettoverlies van 143 miljoen dollar vanwege lagere aluminiumprijzen en juridische kosten. Daarentegen daalde de aangepaste winst per aandeel naar 3 dollarcent, wat wel hoger was dan de 1 dollarcent waar analisten geraadpleegd door Reuters op hadden gerekend. Vanwege economische verzwakking in China verlaagde Alcoa de verwachting voor de mondiale vraag naar aluminium in 2012 van 7 naar 6 procent groei. 

 

De AEX daalt 0,1 procent naar 327,45 punten. Kort na de opening tikte de index een low aan op 326,09 punten. Ook op de andere Europese beurzen is het ook stil. Frankfurt en Parijs noteren onveranderd en Madrid en Milaan verliezen licht. De euro/dollar stijgt van 1,283 naar 1,289. Op de obligatiemarkt noteert de Spaanse en Italiaanse rente vlak. 

 

De beursagenda bevat voor vandaag geen markt bewegende macrocijfers. Uit de VS komt nog het Beige Book van de Fed, een op interviews gebaseerd periodiek onderzoek naar de economische toestand. Daarnaast geven een aantal topmannen van zowel de Fed als de Europese Centrale Bank toespraken. Ook hebben de Franse president François Hollande en de Spaanse premier Mariano Rajoy een ontmoeting.

 

Stijgers en dalers

Zes AEX-fondsen winsten hebben winsten weten op te bouwen, waarbij ArcelorMittal (+1,7%), KPN (+0,8%) en SBM Offshore (+0,7%) aan kop gaan. AkzoNobel (-1,4%) en ASML (-0,9%) leiden de verliezers. TNT Express daalt 0,7 procent nadat de Financial Times schreef dat de Europese Commissie de overname door UPS zal blokkeren.

 

Analist Gert Steens van SNS Securities verwacht wel dat UPS uiteindelijk wel aan de eisen van Brussel zal voldoen om de overname met succes te kunnen afronden. UPS zal vooral het gecombineerde wegnetwerk willen behouden, wat het uitgangspunt is geweest voor de overname en wat waarschijnlijk geen probleem zal zijn voor de Commissie. Dit betekent volgens de analist dat UPS vooral activiteiten die daarbuiten liggen, moet afstoten. Het daadwerkelijk loskoppelen van deze onderdelen bestempelt de analist als een "nachtmerrie".

 

Op de AMX vallen Ziggo (+1,8%) en SNS Reaal (-1,3%) op. Barclays verhoogde voor Ziggo het koersdoel van 30,00 naar 31,50 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
05 dec 13:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: COP25 meeting: push in strijd tegen klimaatverandering

05 dec 13:34 Redactie

2% Rendement per maand met ArcelorMittal

03 dec 09:32 Bas Heijink

AEX Bearish Engulfing