Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 8 oktober 2012 17:52

Zwakke start nieuwe beursweek

De Amsterdamse beurs is met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. Het verlies was breed gedragen met slechts een enkel AEX fonds dat hoger wist te sluiten.

De AEX verloor 0,9 procent op 329,57 punten. De AMX wist het verlies te beperken tot 0,3 procent op 532,67 punten. Het Damrak ging vanochtend volgens Peter Jurgens van Keijser Capital lager van start vanwege het zwakkere slot vrijdag op Wall Street.

Toch blijft de beurs volgens Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer de plek. “De rente is laag, niet alleen door de Fed, maar ook door de ECB en de Bank of Japan. In het perspectief van waar stop ik mijn geld in, is de obligatiemarkt een stuk minder interessant geworden dan de aandelenmarkt,” aldus Bender.

Beleggers zijn in afwachting van de bedrijfscijfers over het derde kwartaal. Aluminiumproducent Alcoa trapt dinsdag nabeurs het cijferseizoen af waardoor de focus verschuift van de crisis in Europa naar de resultaten van de bedrijven. ASML is medio volgende week het eerste Nederlands beursfonds dat met cijfers komt.

In aanloop naar het cijferseizoen is Corne van Zeijl van het Nederlands Aandelenfonds voorzichtig gestemd vanwege de economische omstandigheden. Toch heeft in Nederland alleen DSM een winstwaarschuwing gedaan, "een kleintje" aldus Van Zeijl. In Amerika stelden toonaangevende bedrijven als Caterpillar, FedEx en Intel hun verwachtingen echter al neerwaarts bij.

Stijgers en dalers

In de AEX werd alleen Philips met een nipte plus van nog geen 0,1 procent hoge verhandeld. De grootste daler was het cyclische roestvrijstaalfonds Aperam met 3,5 procent.

Ook Randstad had het zwaar met een verlies van 3,1 procent nadat de Britse detacheerder Michael Page een winstwaarschuwing gaf. Michael Page ziet een sterker dan verwachte daling van de operationele winst in 2012 vanwege aanhoudend moeilijke marktomstandigheden.

PostNL verloor 2,8 procent en Aegon tot slot leverde 2,2 procent in na een adviesverlaging door Nomura. Analisten van de bank haalden Aegon van hun kooplijst.

In de AMX vielen de koerswinsten van CSM en Nutreco op. CSM kondigde vrijdag een samenwerking met BASF aan op het gebied van barnsteenzuur. De samenwerking werd goed ontvangen waarna CSM bijna 4 procent won. Maandag voegde het fonds daar nog eens 3,6 procent aan toe.

Nutreco nam vandaag garnalenvoerproducent Gisis over. Een overname die volgens ABN AMRO kansen biedt en tegen een redelijke prijs. Het aandeel koerste 1,9 procent hoger. De grootste daler in de midkap was AMG. Het aandeel werd maandag 2,7 procent minder waard.

Bij de smallcaps viel de winst van Grontmij op. Het fonds koerste 4,8 procent hoger nadat het vorige week ook al flink won. KBC Securities verhoogde vrijdag het advies voor het fonds naar Kopen.

Tussenstand Wall Street

Op Wall Street noteren de belangrijkste beurzen bij het sluiten van de markten in Europa eveneens lager. De Dow Jones Index verloor 0,3 procent en de breder samengestelde S&P500 Index een half procent. Techbeurs Nasdaq tot slot handelde 0,9 procent lager.

Vanwege Columbus Day is de obligatiemarkt in Amerika gesloten.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

december 4, 2020

Vechten om grondstoffen

december 4, 2020

Lange termijn beeld AEX blijft bullish

december 4, 2020

Tesla naar $600! | 4 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:59

  Pfizer heeft productieproblemen en OPEC+ sleept akkoord uit de brand

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
04 dec 09:11 Nico Inberg

Rabobank Certificaat: Dit wordt er uitgekeerd

04 dec 07:32 Nico Inberg

Tegenvaller Pfizer allang bekend

04 dec 07:04 Redactie

OPEC+ sluit olie-akkoord