Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 8 oktober 2012 08:19

Damrak opent lager, eurozone crisis weer op voorgrond

Het Damrak opent vanochtend lager in het kielzog van verliezen op de Aziatische beurzen. Het optimisme over het Amerikaanse banenrapport van vrijdag maakt plaats voor zorgen over de eurozone crisis voorafgaand aan Europees overleg over Spanje.

 

Futures voor de AEX wijzen op een openingsverlies van een half procent. De AEX sloot op vrijdag 1,5 procent hoger op 332,53 punten nadat bleek dat de Amerikaanse werkloosheid in september onverwacht daalde van 8,1 naar 7,8 procent. Wall Street sloot desalniettemin lager, waarbij de S&P 500 een verlies van minder dan een tiende van een procent leed. 

 

Shanghai staat 0,4 procent in het rood aan het einde van de eerste handelsdag na vorige week gesloten te zijn. De beurs van Tokio bleef vandaag dicht vanwege een feestdag. De euro/dollar daalt van 1,303 naar 1,298. 

 

Ministers van Financiën van de eurozone komen vandaag bijeen voor overleg in Luxemburg. Het overleg van de Eurogroup zal in teken staan van Spanje, dat tot nog toe een bailout heeft gemeden, en de lancering van het permanente noodfonds ESM. Vorige week donderdag gaf Europese Centrale Bank president Mario Draghi in zijn maandelijkse persconferentie aan dat het aan regeringen is om de volgende stap te zetten alvorens de ECB obligaties kan gaan kopen.

 

Ook zal de volgende tranche noodleningen voor Griekenland kunnen worden besproken voorafgaand aan het topbezoek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel morgen aan Athene. 

 

De beursagenda is voor vandaag verder aan de lege kant. Vanwege Columbus Day zal de Amerikaanse obligatiemarkt dicht zijn.

 

Bedrijfsnieuws 

Nomura verlaagt het advies voor Aegon van Kopen naar Neutraal en het koersdoel van 6,00 naar 4,50 euro. Analisten van Nomura maken zich zorgen over de blootstelling van de verzekeraar aan de lage Amerikaanse rentestanden. De analisten merken daarbij op dat in 2011 72 procent van de winst afkomstig was van de Amerikaanse leven activiteiten. Zouden de Amerikaanse rentestanden tot 2015 vlak blijven, dan zal dit 12 procent van de winst afschrapen, schatten de analisten. Bij de derde kwartaalcijfers zal Aegon volgens de analisten een last van 150 miljoen dollar nemen vanwege lagere assumpties voor rentestanden. Aegon sloot vrijdag op 4,23 euro. 

 

Heijmans heeft van ProRail de opdracht gekregen voor de bouw van de nieuwe stationstunnel in Eindhoven. De opdracht heeft voor de bouwer een waarde van ruim 32 miljoen euro. De werkzaamheden voor de 35 meter brede tunnel zijn per direct van start gegaan en zijn naar verwachting in de zomer van 2016 afgerond. 

 

Nutreco heeft 75 procent van de aandelen in het Ecuadoraanse visvoerbedrijf Gisis overgenomen van de Expalsa Group. De overnamesom van 75 procent van de aandelen, inclusief de nettoschuld, bedraagt circa 78 miljoen euro voor een bedrijf dat naar verwachting in 2012 een omzet van circa 160 miljoen euro genereert. Volgens bestuursvoorzitter Knut Nesse "versterkt de overname onze positie in Latijns-Amerika en is een springplank voor verdere uitbreiding in deze strategisch belangrijke markt. Indien de overname wordt goedgekeurd behoort Nutreco tot de mondiale top 3 van garnalenvoerproducenten, aldus het persbericht.

 

ING heeft Amsterdam Commodities van de Kooplijst verwijderd. Analisen Gerard Rijk en Marco Gulpers vinden dat de recente koersstijging, waarmee het koersdoel heeft bereikt, reden is om het aandeel van Kopen naar Houden te zetten. De analisten noemen het aandeel juist gewaardeerd en het koersdoel van 13,60 euro blijft daarom behouden.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

juli 10, 2020

AEX week 28 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

juli 10, 2020

ING sluit kantoren | 10 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 9, 2020

AEX 9 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

 • 08:06

  Amerikaanse beurs omlaag en vaccinontwikkelaar Novavax schiet de lucht in

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
10 jul 14:34 Redactie

Webinar: Visie Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

10 jul 14:48 Marco Knulst

GOLDEN CROSS S&P 500

09 jul 08:33 Cor Wijtvliet

De oliesector bereidt zich voor op het onvermijdelijke