Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 8 oktober 2012 10:29

Beursupdate: Damrak dieper in het rood

Het Damrak is voorafgaand aan het overleg van de ministers van Financiën van de eurozone dieper in het rood gezakt. Amsterdam volgt daarmee een zwak slot op Wall Street en verliezen vanochtend op de Aziatische beurzen.

 

De AEX daalt 0,8 procent naar 329,86 punten, wat wel boven de low van de dag is van 329,42 punten. Andere Europese beurzen als Frankfurt (-1,4%) en Madrid (-1,1%) zijn ook dieper in het rood gezakt. Spaanse en Italiaanse staatsleningen noteren daarentegen weinig veranderd.

 

Handelaar Peter Jurgens wijt de koersdalingen aan de verzwakking op Wall Street vrijdag aan het einde van de handelsdag. 

 

“We gaan lager omdat Wall Street toch lager is gesloten. Vrijdag zijn we hard gestegen omdat de Amerikaanse cijfers beter waren, maar dat is te hard gegaan,” aldus de handelaar. 

 

Eurogroup

Ministers van Financiën van de eurolanden komen vandaag bijeen voor overleg in Luxemburg. De bijeenkomst van de Eurogroup zal in teken staan van Spanje, dat tot nog toe een bailout heeft gemeden, en de lancering van het permanente noodfonds ESM. Vorige week donderdag gaf Europese Centrale Bank president Mario Draghi in zijn maandelijkse persconferentie aan dat het aan regeringen is om de volgende stap te zetten alvorens de ECB obligaties kan gaan kopen.

 

Daarnaast zal bij de Eurogroup de aandacht ook uit gaan naar de volgende tranche noodleningen voor Griekenland. Morgen bezoekt de Duitse bondskanselier Angela Merkel Athene en verder gaat het cijferseizoen officieus van start met het kwartaalrapport van Alcoa. 

 

Stijgers en dalers 

Randstad (-2,0%) leidt de verliezers nadat de Britse detacheerder Michael Page een winstwaarschuwing gaf. Michael Page ziet een sterker dan verwachte daling van de operationele winst in 2012 vanwege aanhoudend moeilijke marktomstandigheden.

 

Aegon verliest 1,8 procent nadat Nomura het advies verlaagde van Kopen naar Houden. Analisten van Nomura maken zich zorgen over de grote blootstelling van de verzekeraar aan de lage rentestanden in de VS. 

 

Ook ArcelorMittal (-1,7%) en Fugro (-1,6%) staan onder druk. Alleen Air France-KLM (+1,6%) en DE Master Blenders 1753 (+0,5%) staan in het groen. Voorbeurs meldde Air France-KLM te gaan samenwerken met Etihad Airways en airberlin. Door het samenwerkingsverband biedt Air France-KLM passagiers tien nieuwe bestemmingen in Azië en Australië.

 

Bij de midkapfondsen valt Nutreco (+1,1%) op. Voorbeurs meldde Nutreco 75 procent van de aandelen in het Ecuadoraanse visvoerbedrijf Gisis over te nemen van de Expalsa Group. De overnamesom bedraagt circa 78 miljoen euro voor een bedrijf dat naar verwachting in 2012 een omzet van circa 160 miljoen euro genereert. Smallcap Acomo daalt 2,1 procent nadat ING het advies verlaagde van Kopen naar Houden. 

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

juli 10, 2020

AEX week 28 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

juli 10, 2020

ING sluit kantoren | 10 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 9, 2020

AEX 9 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

 • 08:06

  Amerikaanse beurs omlaag en vaccinontwikkelaar Novavax schiet de lucht in

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
10 jul 14:34 Redactie

Webinar: Visie Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

10 jul 14:48 Marco Knulst

GOLDEN CROSS S&P 500

09 jul 08:33 Cor Wijtvliet

De oliesector bereidt zich voor op het onvermijdelijke