fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 5 oktober 2012

“Staat wacht strop met belastingen”

Het Centraal Planbureau (CPB) en het ministerie van Financiën zijn te optimistisch over de groei van de belastinginkomsten. Deze waarschuwing geven vooraanstaande fiscalisten vrijdag in het Financieele Dagblasd.

Volgens fiscalisten verwacht het CPB onterecht een stijging van de progressiefactor, een jaarlijkse stijging van de belastingopbrengsten met 0,8 procent bij een economische groei van 1 procent. Zij achten het reëler dat de factor niet meer dan een half procent bedraagt na slechts 0,09 in 2011.

Indien de verwachtingen van de fiscalisten correct zijn, zullen de inkomsten van de fiscus jaarlijks circa 2 miljard euro lager uitvallen en het begrotingstekort volgend jaar circa 3,0 procent bedragen in plaats van 2,7 procent.

Recentelijk vallen de inkomsten van de fiscus tegen door een stijgend beroep op aftrekposten en doordat consumenten relatief veel geld uitgeven aan producten met een laag BTW-tarief zoals voedsel, aldus het Financieele Dagblad.

Het ministerie van Financiën stelt in een reactie dat er geen enkele reden is om te twijfelen aan de inkomstenramingen.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
05 dec 13:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: COP25 meeting: push in strijd tegen klimaatverandering

05 dec 13:34 Redactie

2% Rendement per maand met ArcelorMittal

03 dec 09:32 Bas Heijink

AEX Bearish Engulfing