Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 4 oktober 2012 08:13

Damrak opent hoger, markt wacht op Draghi

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting licht hoger voorafgaand aan het rentebesluit van de Europese Centrale Bank.

 

AEX futures stijgen 0,3 procent nadat zowel Wall Street als de Aziatische beurzen groen kleuren. 

 

Wall Street profiteerde woensdag van meevallende Amerikaanse macrocijfers, maar aanhoudende zorgen over groei van de wereldeconomie beperkten echter de winsten. Vanochtend steeg in Tokio de Nikkei 0,9 procent naar 8.824,59 punten, gesteund door de zwakkere yen.

 

De Europese Centrale Bank zal naar verwachting de rente handhaven op 0,75 procent, ondanks de aanhoudende verzwakking van de eurozone economie. De bewegingsruimte van ECB-president Mario Draghi is beperkt vanwege de inflatie van ruim boven de 2 procent als gevolg van hogere energie- en voedselprijzen en BTW-verhogingen 

 

Dan is er ook nog de Duitse weerstand tegen onconventioneel beleid. Volgens economen bij KBC zal Draghi om de Bundesbank gerust te stellen laten zien dat inflatie hem menens is. 

 

“Nu meer dan ooit moet de ECB benadrukken dat inflatie de primaire doelstelling is waarvoor geen compromis mogelijk is. Daarom is het zeer onwaarschijnlijk dat de rente deze maand of de komende maanden wordt verlaagd,” schreven economen van KBC op woensdag in een rapport, wijzend op de weerstand bij de Bundesbank tegen het nieuwe opkoopprogramma van staatsobligaties.

 

De aandacht van beleggers zal vooral tijdens de persconferentie liggen op hints van Draghi over de voorwaarde die de ECB zal verbinden aan steunaankopen van staatsobligaties. Ook zullen journalisten proberen te ontwaren of Draghi nieuwe onconventionele maatregelen in petto heeft. 

 

Naast de ECB staan ook nog een aantal Amerikaanse macrocijfers op de agenda. Belangrijker is het officiële banenrapport van vrijdagmiddag. Economen gepolst door Bloomberg verwachten dat er vorige maand in de gehele niet-agrarische economie 130.000 banen zijn bijgekomen. Chicago Fed topman Charles Evans, een groot voorstander van de derde ronde van obligatieaankopen, zei vorige maand maandelijks banengroei van minstens 200.000 te willen zien.

 

Bedrijfsnieuws

Imtech heeft een tienjarige exclusieve samenwerkingsovereenkomst getekend met vliegtuigfabrikant Airbus. Dit maakte de technische dienstverlener voorbeurs bekend zonder financiële details te vermelden. Imtech moet wereldwijd nieuwe droogtechnologie in de drooghallen van Airbus implementeren. Hierdoor kan Airbus vliegtuigen tweemaal zo snel drogen waardoor de productietijd "aanzienlijk" wordt verkort. Ook bespaart Airbus zo energie en vindt er CO2-reductie plaats.

 

Heijmans en woningcorporatie Staedion gaan samenwerken voor de ontwikkeling van het GIT-terrein/Regentesse-Zuid in Den Haag. De ontwikkeling van het gebied houdt dat er 430 huizen worden gebouwd, 700 parkeerplaatsen worden aangelegd en 4.000 vierkante meter aan voorzieningen worden gerealiseerd. De opdracht, die loopt van 2014 tot 2022, heeft een waarde van 105 miljoen euro, waarvan 50 procent toekomt aan Heijmans.

 

Verwachtingen

- Wekelijkse steunaanvragen VS 370.000 (Bloomberg) vorig 359.000

- Fabrieksorders orders VS augustus -5,9% (Bloomberg) vorig 2,8%

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

maart 4, 2021

Boskalis zet in op Offshore | 4 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Focus op banencijfers | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:53

  Beleggen in koffie: de beste koffie aandelen van dit moment

 • 08:51

  Stijgende rente en tegenvallend banencijfer zorgt voor dieprode beurzen

 • 16:50

  TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken

 • 09:44

  ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

 • 08:17

  VS richting monstergroei & Europa start groen

 • 17:19

  TA van Edward Loef – Speculatief vuurwerk

 • 08:09

  China waarschuwt voor Amerikaanse en Europese asset bubbel – Europa start rood

 • 17:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq future oogt kwetsbaar

 • 12:49

  Gevaar voor AEX-index nog niet geweken en UBER verliest kracht

Masterclasses

 • 04 maart

  De Beleggingstips van Nico Inberg

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
04 mrt 13:10 Redactie

ETF van de Week: Inflatie ETF

04 mrt 10:22 Nico Inberg

Pharming: Positieve ontwikkelingen

04 mrt 09:53 Redactie

3 geweldige aandelen voor de toekomst!