Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 4 oktober 2012 08:13

Damrak opent hoger, markt wacht op Draghi

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting licht hoger voorafgaand aan het rentebesluit van de Europese Centrale Bank.

 

AEX futures stijgen 0,3 procent nadat zowel Wall Street als de Aziatische beurzen groen kleuren. 

 

Wall Street profiteerde woensdag van meevallende Amerikaanse macrocijfers, maar aanhoudende zorgen over groei van de wereldeconomie beperkten echter de winsten. Vanochtend steeg in Tokio de Nikkei 0,9 procent naar 8.824,59 punten, gesteund door de zwakkere yen.

 

De Europese Centrale Bank zal naar verwachting de rente handhaven op 0,75 procent, ondanks de aanhoudende verzwakking van de eurozone economie. De bewegingsruimte van ECB-president Mario Draghi is beperkt vanwege de inflatie van ruim boven de 2 procent als gevolg van hogere energie- en voedselprijzen en BTW-verhogingen 

 

Dan is er ook nog de Duitse weerstand tegen onconventioneel beleid. Volgens economen bij KBC zal Draghi om de Bundesbank gerust te stellen laten zien dat inflatie hem menens is. 

 

“Nu meer dan ooit moet de ECB benadrukken dat inflatie de primaire doelstelling is waarvoor geen compromis mogelijk is. Daarom is het zeer onwaarschijnlijk dat de rente deze maand of de komende maanden wordt verlaagd,” schreven economen van KBC op woensdag in een rapport, wijzend op de weerstand bij de Bundesbank tegen het nieuwe opkoopprogramma van staatsobligaties.

 

De aandacht van beleggers zal vooral tijdens de persconferentie liggen op hints van Draghi over de voorwaarde die de ECB zal verbinden aan steunaankopen van staatsobligaties. Ook zullen journalisten proberen te ontwaren of Draghi nieuwe onconventionele maatregelen in petto heeft. 

 

Naast de ECB staan ook nog een aantal Amerikaanse macrocijfers op de agenda. Belangrijker is het officiële banenrapport van vrijdagmiddag. Economen gepolst door Bloomberg verwachten dat er vorige maand in de gehele niet-agrarische economie 130.000 banen zijn bijgekomen. Chicago Fed topman Charles Evans, een groot voorstander van de derde ronde van obligatieaankopen, zei vorige maand maandelijks banengroei van minstens 200.000 te willen zien.

 

Bedrijfsnieuws

Imtech heeft een tienjarige exclusieve samenwerkingsovereenkomst getekend met vliegtuigfabrikant Airbus. Dit maakte de technische dienstverlener voorbeurs bekend zonder financiële details te vermelden. Imtech moet wereldwijd nieuwe droogtechnologie in de drooghallen van Airbus implementeren. Hierdoor kan Airbus vliegtuigen tweemaal zo snel drogen waardoor de productietijd "aanzienlijk" wordt verkort. Ook bespaart Airbus zo energie en vindt er CO2-reductie plaats.

 

Heijmans en woningcorporatie Staedion gaan samenwerken voor de ontwikkeling van het GIT-terrein/Regentesse-Zuid in Den Haag. De ontwikkeling van het gebied houdt dat er 430 huizen worden gebouwd, 700 parkeerplaatsen worden aangelegd en 4.000 vierkante meter aan voorzieningen worden gerealiseerd. De opdracht, die loopt van 2014 tot 2022, heeft een waarde van 105 miljoen euro, waarvan 50 procent toekomt aan Heijmans.

 

Verwachtingen

- Wekelijkse steunaanvragen VS 370.000 (Bloomberg) vorig 359.000

- Fabrieksorders orders VS augustus -5,9% (Bloomberg) vorig 2,8%

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

januari 22, 2021

AEX week 3 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 22, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 2 – Hollandse Topaandelen

januari 22, 2021

Tesla: Omzetgroei niet te handhaven

januari 22, 2021

Intel verrast | 22 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:27

  TA van Edward Loef – Carrefour terug naar de servicebalie

 • 08:49

  Nieuwe studie duidt op lagere effectiviteit van de vaccins op COVID-19 varianten & Europa start rood

 • 16:33

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken

 • 08:46

  Nieuwe all-time highs voor S&P 500 en Nasdaq 100 & Europa start groen

 • 17:14

  TA van Edward Loef – Rendement sprokkelen

 • 09:09

  ETF van de week: iShares 600 Utilities (EXH9)

 • 08:01

  Netflix blinkt uit & ASML overtreft eigen verwachtingen

 • 17:47

  TA van Edward Loef – TSMC waarschuwing

 • 08:24

  Beleggers negeren strengere coronamaatregelen & stevige winsten in Azië

Masterclasses

Columns

Nieuw
22 jan 15:51 Redactie

Aflevering 2 van DAH Podcast – Hollandse Topaandelen

22 jan 09:16 Redactie

TA DAX: Vermoeidheidsverschijnselen

22 jan 07:12 Nico Inberg

PostNL wordt dividendtopper