--- ---

TA: S&P 500 en goud breken uit

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 10 september 2012

De S&P 500 en de goudprijs breken naar boven uit terwijl de Chinese beurs een fors herstel laat zien.

De opluchtingsrally na de toespraak van de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi heeft de S&P 500, Dow Jones, Nasdaq en de Eurostoxx op het hoogste niveau in jaren gezet. Ook de goudkoers breekt uit, terwijl de Shanghai composite een fors herstel laat zien.

 

De breed samengestelde Amerikaanse S&P 500 sloot zelfs op het hoogste niveau sinds begin 2008. Deze week werd de top van maart 2012 doorbroken.

 

 

Waardoor de index op de hoogste stand in 4,5 jaar noteert.

 

 

De Amerikaanse arbeidsmarktcijfers van vorige week hebben de markt de overtuiging gegeven dat de Amerikaanse Centrale Bank een nieuwe ronde van stimuleringsmaatregelen zal doorvoeren. Monetaire verruiming heeft een inflatoir effect en dit vooruitzicht is gunstig voor de ontwikkeling van de goudprijs.

De goudprijs heeft meerdere malen steun gevonden op de horizontale steunlijn op 1.530 dollar en heeft nu ook de dalende weerstandslijn vanaf de top rond 1.920 dollar doorbroken.

 

 

Terwijl de beurzen in de geplaagde eurozone nieuwe toppen neerzetten is het al jaren kommer en kwel op de Chinese beurs. Sinds de Shanghai Composite Index (SCI) piekte boven de 6.000 punten in 2007 heeft de beurs tweederde van zijn waarde verloren. Ook in 2012 is het rendement op de Chinese beurs negatief.

 

Afgelopen vrijdag boekte de SCI echter zijn grootste dagwinst in  acht maanden na de bekendmaking dat China ruim 100 miljard euro gaat investeren in 25 spoorwegprojecten. De SCI heeft nu de sterk dalende weerstandslijn sinds mei 2012 doorbroken.

 

 

Geef een reactie