Beursblik: 2011 onzeker voor Dockwise

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 10 november 2011

Een goede backlog biedt Dockwise op middellange termijn voldoende potentie. Dit jaar blijft evenwel moeilijk.

Dockwise maakt over het derde kwartaal een flinke winstdaling bekend bij een vrijwel vlakke omzetontwikkeling. Dit blijkt uit een rondgang van ABM Financial News onder analisten. Ondanks het lagere resultaat is Quirijn Mulder van ING niet ontevreden. Dockwise maakt volgens de analist zijn beste cijfer tot nog toe dit jaar bekend door hogere marges.

De omzet van Dockwise blijft zoals gezegd vrijwel onveranderd op 109 miljoen dollar. De EBITDA daalt van 45,9 naar 36,7 miljoen dollar. De nettowinst zakt van 13,1 naar 4,0 miljoen dollar, blijkt uit de consensus.

Analisten zijn goed te spreken over de backlog van Dockwise ter waarde van 500 miljoen dollar waardoor 2012 en 2013 er goed uitzien voor de maritieme dienstverlener. Voor 2011 blijven de marktomstandigheden evenwel moeilijk, waardoor niet wordt gerekend op een outlook voor heel 2011, aldus Mulder.

Recent wist Dockwise de bankconvenanten te verruimen en verkocht het de Yacht divisie. Analisten hopen over beide onderwerpen meer inzicht te krijgen. Een (claim)emissie sluit Mulder van ING in principe uit. Michael Roeg wijst nog op het relatieve zwakke derde kwartaal voor Yacht.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Geef een reactie