Update: 110.000 nieuwe banen in Amerika – ADP

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 02 november 2011

In oktober zijn er volgens het ADP 110.000 nieuwe banen bijgekomen. Licht meer dan voorzien door economen. Over september werd het cijfer opwaarts bijgesteld.

In de VS is in oktober het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 110.000 gestegen. Dat blijkt uit het ADP Employment Report. In de voorgaande maand was er sprake van een banengroei van 91.000, maar dit werd herzien naar een groei van 116.000. Economen geraadpleegd door Bloomberg waren uitgegaan van een stijging van de werkgelegenheid in oktober met 100.000 banen.

De groei kwam vooral uit kleine en middelgrote bedrijven. Grote bedrijven zagen het aantal banen nipt teruglopen.

Het rapport van ADP is de voorbode van de werkgelegenheidscijfers die de Amerikaanse overheid aanstaande vrijdag bekend maakt.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Geef een reactie