NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie donderdag, 3 februari 2011 10:30

Beursblik: Unilever goed gepositioneerd voor verdere groei

Unilever maakte over het vierde kwartaal meer omzet en winst bekend. De marges lagen echter wel lager. Tom Muller van Theodoor Gilissen wijst in deze op de hogere grondstofkosten waardoor vooral in West-Europa de marges onder druk kwamen te staan. Muller verwacht ook in het komende half jaar dat de druk aanhoudt, maar ziet de prijsstijging bij grondstoffen wel vertragen. Daarbij worden de prijsstijgingen steeds meer doorberekend aan de consument. "We moeten gewoon met zijn allen iets meer gaan betalen", aldus de analist.

 

Positief 2011

Voor 2011 is Muller positief gestemd. Sara Lee en Alberto Culver worden dan meegenomen in de resultaten. Personal Care levert traditiegetrouw een hogere marge op dan voedsel. De kritiek dat Alberto Culver een B-merk is dat niet hoort bij Unilever, verwerpt Muller. Vooral in Latijns-Amerika is Alberto Culver sterk aanwezig en zolang je daar de A-merken niet voldoende kan verkopen is Alberto Culver een "heel goed alternatief". Muller ziet juist Alberto Culver als een manier om ook voet aan wal te krijgen in deze opkomende markten om op den duur ook de A-merken van Unilever beter te kunnen aanbieden. Alberto Culver maakte over het vierde kwartaal van 2010 al een omzetstijging van 12 procent bekend en een toename van de winst per aandeel van maar liefst 27 procent.

Voor Sara Lee staat in de komende maanden de verkoop van Sanex op de agenda. Muller weet dat er genoeg gegadigden zijn. Het is dus niet de vraag of het wordt verkocht, maar aan wie en tegen welke prijs.

 

Goed gepositioneerd

Al met al zullen Alberto Culver en Sara Lee flink bijdragen aan de nettowinst, aldus Muller. Hij meent dat Unilever goed gepositioneerd is voor verdere (volume)groei. Daarnaast zullen de herstructureringskosten in de loop van 2011 afnemen. De analist handhaaft zijn Koopadvies bij een koersdoel van 28,50 euro. Bij een dividendrendement van 4 procent hoeft er in 2011 "slechts" een koerswinst van 4 tot 5 procent te worden gemaakt om een "mooi" rendement te maken besluit Tom Muller van Theodoor Gilissen.

 

Het aandeel Unilever wint donderdag rond de klok van half 11 zo'n 0,1 procent op een koers van 22.13 euro.

 

Door: Merwin Bisseling, ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

De Aandeelhouder TV

december 3, 2021

Shell, Just Eat en Ahold | De Aandeelhouder Podcast Afl. 47

december 3, 2021

Optimisme beursexperts helemaal terug

december 3, 2021

Optimisme beursexperts helemaal terug

december 3, 2021

Aandelen in elektrische busfabrikant Ebusco interessant? Interview – CEO

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:30

  TA van Edward Loef – EUR/USD is even uitverkocht

 • 13:00

  De beste Nederlandse dividendaandelen voor 2022

 • 08:34

  Didi verlaat de Amerikaanse beurs en Europa opent groen

 • 16:05

  TA van Edward Loef – Limiet bereikt in creditcard aandelen

 • 08:30

  Verhoogd risico aandeelhouders Chinese bedrijven & Europa start rood

 • 16:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq-100 beleggers opgelet nu!

 • 16:23

  Een grote eindejaarsrally voor de BEL 20 lijkt onwaarschijnlijk

 • 15:20

  Meest verhandelde opties november 2021: populairste aandelen bij LYNX

 • 15:20

  Meest verhandelde opties november 2021: populairste aandelen bij LYNX

Masterclasses

Columns

Nieuw
02 dec 09:27 Redactie

ETF v/d Week: Post-Corona ETF

02 dec 09:07 Redactie

10 beursvoorspellingen voor 2022

02 dec 07:02 Van Eck

Hoe beleggende millennials de markt veranderen