fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 8 december 2010 16:54

‘Weinig kans op doorbraak bij TNT’

De strijd tussen vakbonden en TNT duurt voort. De postbezorger moet ingrijpend reorganiseren en meende in eerste instantie dat 3.100 gedwongen ontslagen onvermijdelijk was. De vakbonden kwamen in actie en hebben geruime tijd onderhandeld met TNT. Ondanks intensieve onderhandelingen heeft dit slechts in het geval van BVPP tot een akkoord geleid. Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak konden zich ook in het tegenvoorstel van TNT niet vinden en hebben hun leden opgeroepen tot een driedaagse staking, die dinsdagavond begon.

 

Niet voldoende

Ilse van der Poel van Abvakabo FNV zag tot twee keer toe een voorstel van TNT afgewezen worden door de leden. In beide gevallen was TNT volgens de leden niet bereid tot het uiterste te gaan. Het laatste voorstel van TNT was 300 minder gedwongen ontslagen, zonder verdere voorwaarden. Een eerder voorstel, van 550 minder ontslagen maar een looneis, was toen al afgeschoten door de leden. De leden zien nog voldoende ruimte om het aantal gedwongen ontslagen verder terug te brengen. Een groot deel van de pakketservice wordt bijvoorbeeld uitbesteed en TNT maakt gebruik van grote aantallen flexwerkers, zzp-ers etc.

 

Geen onderhandelaarsakkoord

In de media wordt momenteel gesproken over een zogenoemd onderhandelaarsakkoord. Van der Poel benadrukt dat hiervan geen sprake is. Ook dat de bonden akkoord gaan wanneer TNT het aantal ontslagen terugbrengt tot 2.300 is volgens de persvoorlichtster van Abvakabo FNV een misvatting. De bond heeft nooit een kwantitatieve eis neergelegd, zo laat zij weten. Vooralsnog zijn bonden en TNT nog altijd in gesprek, maar voor zo lang de staking duurt verwacht Van der Poel geen doorbraak.

Over het akkoord dat BVPP bereikte met TNT wil Van der Poel weinig kwijt, behalve dat dit de acties van de andere bonden ondermijnt.

Door: Merwin Bisseling, ABM Financial News.
Info@abmos.nl
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

De Aandeelhouder TV

april 2, 2020

Dollar komt onder druk te staan

april 2, 2020

Hoe slecht worden de banencijfers? | 2 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet

01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm