ArclorMittal getroffen door adviesverlagingen

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 23 november 2010

De analisten wijzen op het vertragende herstel van de nettowinst en het beperkte opwaartse potentieel van de koers.

ArcelorMittal heeft in de afgelopen twee maanden een behoorlijk aantal adviesverlagingen ontvangen. Eind oktober verlaagden analisten massaal hun advies voor de staalreus en vervolgens zette deze trend door in november. Zo verlaagden analisten van UBS  op 22 november hun advies voor ArcelorMittal naar Hold van Buy. De analisten van de Zwitserse bank wezen op het vertragende herstel van de winst en het beperkte opwaartse potentieel. Daarnaast verwachten ze dat de winstherstel tot in het tweede kwartaal van volgend jaar kan teleurstellen en stelden daarom hun EBITDA-verwachtingen voor 2011 neerwaarts bij met 8 procent.

 

Analisten Citigrroup wijten verlaging aan zwakke vraag

De analisten van Citigroup verlaagden op 14 november hun advies voor ArcelorMittal naar Hold van Buy. Ze rekenen erop dat het concern te kampen zal krijgen met een zwakke vraag in delen van Zuid-Amerika, Europa en Afrika.

 

Commerzbank lage verwachtingen van Arcelor

Koersdoelen die de afgelopen weken zijn afgegeven liggen rond de 26 euro, waarbij de analisten van Commerzbank met hun koersdoel van 24 euro momenteel de meest negatief kijk op het aandeel hebben. Deze analisten gaan uit van een koersdaling van 1,64 procent.

 

Koersdoelverhoging door Bank of America Merrill Lynch

Tussen alle verlagingen voor ArcelorMittal zitten hier en daar ook enkele verhogingen. Zo verhoogde Bank of America Merrill Lynch op de 11e van deze maand zijn koersdoel voor het aandeel naar 27 euro, een stijging van 1 euro. De verhoging is te danken aan hogere prognoses van Arcelor voor de langere termijn omtrent de prijs van ijzererts, zo zeggen de analisten. Verder verwachten ze dat de Europese staalbedrijven hun hogere prijzen kunnen doorberekenen aan hun klanten.

 

Consensus voor Arcelor wijst op optimistisme

Voor het aandeel staan momenteel 16 koop-, 16 houd- en 3 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus overwegend positief is. Dat blijkt uit een berekening van de Belgische persdienst Analist. Als er wordt gekeken naar de adviezen die de afgelopen weken zijn afgegeven, dan kan er gesteld worden dat er sprake is van een behoudende mening van analisten omtrent het aandeel gezien de vele Houden-adviezen.

 

Door: Joeri Zwart, ABM Financial News.
Info@abmos.nl
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Geef een reactie