--- ---

Beursupdate: ING trekt de kar op hogere AEX

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 04 januari 2010

De AEX is vanochtend voortvarend van start gegaan. Na een openingswinst van meer dan een half procent noteert de index rond half elf een procent hoger. ING en Philips zijn vanochtend erg gewild bij beleggers.

Het Damrak is met een goede winst aan 2010 begonnen vanwege optimisme onder beleggers over het economisch herstel dit jaar. Rond de klok van half elf staat de AEX 1,0 procent hoger op 358,6 punten. Alleen vastgoedfondsen Corio en Unibail-Rodamco staan in het rood. Daarnaast is de AEX koploper in Europa. De DAX wint 0,8 procent, de CAC-40 staat 0,9 procent hoger en de FTSE noteert plus 0,5 procent.

ING wint flink na adviesverhoging

ING trekt vanochtend de kar op de AEX met een winst van 2,3 procent nadat analist Dirk Peeters van KBC Securities zijn koersdoel verhoogde van 6,50 naar 9,00 euro en zijn advies bijstelde van Reduce naar Buy. Peeters stelde zijn koersdoel en advies naar boven bij omdat hij verwacht dat ING waarschijnlijk langer dan een jaar de tijd neemt om de verzekeringsactiviteiten af te stoten. Volgens de analist is elke maand extra dat ING de verzekeringsactiviteiten nog in bezit heeft positief voor het resultaat. Daarnaast verwacht de analist dat ING een goede prijs ontvangt voor de verkoop of beursgang van de verzekeringsactiviteiten.

Peeters had zijn koersdoel op 30 november direct na de claimemissie van ING verlaagd naar 6,50  vanwege de groter dan verwachte verwatering.

Philips omhoog na uitspraken CEO

Philips is in trek bij beleggers nadat CEO Gerard Kleisterlee zondag in een interview met het Duitse weekblad Der Spiegel zei dat hij een omzetstijging van 6 procent per jaar verwacht wanneer de effecten van de crisis voorbij zijn. Eerder wilde Philips al in het kader van de Vision-programma tussen 2008 en 2010 een omzetgroei van 6 procent per jaar realiseren. Het electronicaconcern moest die doelstelling echter laten varen vanwege de kredietcrisis en de recessie. Het aandeel Philips staat 2,2 procent in de plus.


Aalberts Industries

Aalberts Industries doet vanochtend goede zaken op de beurs met een koersstijging van 5,45 procent. De Telegraaf schreef vanochtend dat de defensie-industrie vanwege de oorlog in Afghanistan kan uitkijken naar “een lange reeks opdrachten.” Volgens de krant is er bij defensie sprake van opgepotte vraag vanwege de barre omstandigheden in Oeroezgan, achterstallig onderhoud en operationele verliezen.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
info@abmos.nl of +31(0)50-711 39 93

Geef een reactie