Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 4 december 2009

Geen wettelijk verplichte rol notaris bij koopakte woning

Vereniging Eigen Huis voelt er niets voor dat notarissen een wettelijk verplichte rol krijgen bij het opstellen van het koopcontract van een woning. Van de kopers vindt 84 procent het prima dat het koopcontract bij de makelaar wordt ondertekend, zo blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Kopers en verkopers blijken ook geen problemen bij het opstellen van het koopcontract tegen te komen.

 

Meningsverschil notariaat en Vereniging Eigen Huis

Al twintig jaar pleit het notariaat voor uitbreiding van het eigen domeinmonopolie bij onroerendgoedtransacties. De Tweede Kamer moet hier nog over beslissen. Het notariaat is van mening dat een koopcontract, dat verplicht door een notaris wordt opgesteld, een wapen kan zijn in de strijd tegen vastgoedfraude. Vereniging Eigen Huis vindt dat de huidige Wet koop onroerende zaken uitstekend functioneert en gelooft niet dat een verplichte gang naar de notaris effectief zal zijn tegen georganiseerde fraude.

 

Rekening notaris onnodig hoog

"De consument moet niet worden verplicht om twee keer naar de notaris te gaan; de eerste keer voor het tekenen van het koopcontract en de tweede keer voor de leveringsakte bij de overdracht van de woning. Het geeft alleen de notaris de mogelijkheid om de rekening te verhogen", zegt Steven Wayenberg, beleidsadviseur bij de vereniging.

 

Door: Joeri Zwart, ABM Financial News.
info@abmos.nl of +31(0)50-711 39 93

De Aandeelhouder TV

september 18, 2019

AEX 18 september 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 18, 2019

Wachten op rentebesluit! | 18 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 17, 2019

AEX 17 sep 2019 -Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2019

DSM op overnamepad? | 17 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen (Blue Sky)

17 sep 13:43 Edward Loef

Technische surveillance op de AEX, olie en meer

16 sep 14:28 Marco Knulst

Uitbraak olieprijs na drone-aanvallen