Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Omzettrend USG People valt tegen`

`Omzettrend USG People valt tegen`
28 okt 2009 om 17:21

De kwartaalcijfers van USG People zijn in lijn der verwachting, maar de omzetontwikkeling binnen Nederland valt tegen. Dat zegt Marc Zwartsenburg, analist bij ING Financial Markets. USG richt zich, veel meer dan concurrent Randstad, op het MKB. “Het MKB is laat-cyclisch, waardoor USG langzamer herstelt dan Randstad, dat zich meer op de vroeg-cyclische industrie richt. Randstad kan daardoor wat marktaandeel winnen,” aldus de analist.

De omzet van USG lag in het derde kwartaal 27 procent lager op jaarbasis, terwijl in het tweede kwartaal de daling nog 31 procent bedroeg. Kwartaal op kwartaal was er sprake van lichte verbetering van de omzet.

Volgens Zwartsenburg “staan de brutomarges van USG wel onder druk.” In het derde kwartaal viel de bruto marge op jaarbasis terug van 24,1 tot 21,9 procent. In het tweede kwartaal bedroeg de brutomarge 22,7 procent. Daarentegen heeft de uitzender volgens de analist de kosten en de schuldpositie “goed naar beneden gebracht.” USG wist afgelopen kwartaal de kosten met 23 procent te drukken tot 140 miljoen euro, en de bankschuld nam met 77 miljoen euro af tot 256 miljoen euro.


Overnamekandidaat

Nu Adecco MPS group heeft overgenomen, is USG geen overnamekandidaat meer. "Misschien is USG in theorie een prooi voor Manpower." Zwartensenburg merkt verder op dat het eenkoppige bestuur van USG, gevormd door Rob Zanbergen, "een struikelblok is voor Amerikaanse investeerders." Die willen een volwaardig bestuur zien, aldus de analist.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.