Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Alle ogen gericht op ING

Alle ogen gericht op ING
26 okt 2009 om 10:39
ING kondigt splitsing bank en verzekeren aan Alle ogen zijn vanochtend op ING gericht, de bankverzekeraar kwam onverwachts met een trading update en de mededeling dat het zijn bank- en verzekeringsactiviteiten zal splitsen . Na de splitsing zullen de verzekeringsactiviteiten worden verkocht of middels een beursgang worden losgekoppeld van de bank. Sinds het uitbreken van de crisis ligt het gecombineerde bedrijfsmodel onder vuur en ING heeft nu gekozen voor een minder complex bedrijf. Fred Huibers van het Haags Effektenkantoor meent dat ING schoon schip moest maken op aandringen van de Nederlandse overheid. ING boekte een nettoresultaat van 750 miljoen euro tegen een verlies van bijna 700 miljoen euro een jaar eerder. ING moest wel een boekverlies van 850 miljoen euro nemen op onder meer de Alt-A portefeuille.

 

Ook kondigde ING een aandelenemissie aan om zo een deel van de ontvangen staatssteun te kunnen aflossen. De bankverzekeraar wil maar liefst 7,5 miljard euro uit de markt halen. Fred Huibers meent dat er voldoende draagkracht is voor de emissie. Nadat de emissie succesvol is afgerond wil CEO Jan Hommen betere voorwaarden uitonderhandelen inzake de ontvangen staatssteun, omdat directe concurrenten Aegon en SNS Reaal in zijn ogen een betere deal hebben gesloten. In de ochtendhandel staat ING op een verlies van ruim 8 procent.

 

Stijgers en dalers

Naast ING staan ook de concurrenten SNS Reaal en Aegon in de ochtendhandel op verlies. Beide fondsen verliezen circa 4 procent. Naast verliezers zijn er ook winnaars op op een licht negatief gestemde beurs. Smit International wint 3,4 procent en AkzoNobel plust ruim 4 procent. De AEX noteert even na half elf een verlies van 0,2 procent op 319,5 punten.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.