AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie maandag, 19 oktober 2009 08:27

Sperwer ziet af van bod op Super de Boer

De Directie en Raad van Commissarissen van Super de Boer hebben te kennen gegeven het vrijdag jl. verhoogde bod van Sperwer niet te ondersteunen. Sperwer heeft besloten zonder ondersteuning van Super de Boer af te zien van de beoogde transactie. Dientengevolge zal Sperwer geen biedingsbericht bij de AFM indienen noch een activa-passiva transactie doen. Hiermee lijkt het een uitgemaakte zaak dat Jumbo de nieuwe eigenaar van de Super de Boer-winkels wordt.

Jaap Lagerweij, CEO Sperwer Groep:

“Een nog hoger bod achten wij, ondanks onze financieel sterke positie en een gegarandeerde financiering door de bank, niet verantwoord. Het boekenonderzoek dat we in de afgelopen weken hebben verricht, sterkt ons in de overtuiging dat we een goed bod hebben gedaan. Het bod reflecteerde, naar onze mening, de reële waarde van Super de Boer waarbij de positie van onze organisatie en de belangen van onze ondernemers goed in ogenschouw zijn genomen. We zijn uiteraard teleurgesteld dat de Directie en Raad van Commissarissen van Super de Boer het bod van Sperwer niet ondersteunen. Onze ambitie blijft om met de PLUS formule schaalgrootte te creëren en formuleontwikkeling te optimaliseren.“ 

Hans de Boer, Voorzitter van de Raad van Commissarissen Sperwer Groep:

“We zijn nog steeds overtuigd van de goede strategische fit die we met Super de Boer voor ogen hadden. We hadden graag winkels willen toevoegen aan de coöperatie, een uniek, succesvol bedrijfsmodel onder de supermarktorganisaties in Nederland. Onze organisatie wordt gestuurd voor en door ondernemers. In de afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in onze backoffice, in het logistieke proces en in automatisering, dit ondersteunt onze strategie om verder te groeien. We hebben meerdere malen succesvolle fusies mogen realiseren, we zullen dit in combinatie met autonome groei in de toekomst blijven nastreven om als thuishaven van de zelfstandig ondernemer verder te groeien.”

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

De Aandeelhouder TV

november 28, 2022

PROSUS stierenrun

november 28, 2022

Gaan aandelen Galapagos weer stijgen?

november 28, 2022

Webinar: Het nieuwe aandelenelftal van Nico & Albert

november 28, 2022

Onrust in China | 28 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • 13 december

  LYNX introduceert LYNX+

 • 22 december

  Vooruitblik 2023: de visie van Justin Blekemolen

 • 03 januari

  De technische visie van Edward Loef op 2023

 • 11 januari

  LYNX Beleggersdebat 2023

Columns

Nieuw
28 nov 11:55 Cees Smit

Column: Petje 750 in de AEX

28 nov 10:17 Redactie

LIVESHOW: 11 aandelen voor 2023

24 nov 17:07 Nico Inberg

Geen verplicht bod op PostNL