AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie maandag, 19 oktober 2009 08:27

Sperwer ziet af van bod op Super de Boer

De Directie en Raad van Commissarissen van Super de Boer hebben te kennen gegeven het vrijdag jl. verhoogde bod van Sperwer niet te ondersteunen. Sperwer heeft besloten zonder ondersteuning van Super de Boer af te zien van de beoogde transactie. Dientengevolge zal Sperwer geen biedingsbericht bij de AFM indienen noch een activa-passiva transactie doen. Hiermee lijkt het een uitgemaakte zaak dat Jumbo de nieuwe eigenaar van de Super de Boer-winkels wordt.

Jaap Lagerweij, CEO Sperwer Groep:

“Een nog hoger bod achten wij, ondanks onze financieel sterke positie en een gegarandeerde financiering door de bank, niet verantwoord. Het boekenonderzoek dat we in de afgelopen weken hebben verricht, sterkt ons in de overtuiging dat we een goed bod hebben gedaan. Het bod reflecteerde, naar onze mening, de reële waarde van Super de Boer waarbij de positie van onze organisatie en de belangen van onze ondernemers goed in ogenschouw zijn genomen. We zijn uiteraard teleurgesteld dat de Directie en Raad van Commissarissen van Super de Boer het bod van Sperwer niet ondersteunen. Onze ambitie blijft om met de PLUS formule schaalgrootte te creëren en formuleontwikkeling te optimaliseren.“ 

Hans de Boer, Voorzitter van de Raad van Commissarissen Sperwer Groep:

“We zijn nog steeds overtuigd van de goede strategische fit die we met Super de Boer voor ogen hadden. We hadden graag winkels willen toevoegen aan de coöperatie, een uniek, succesvol bedrijfsmodel onder de supermarktorganisaties in Nederland. Onze organisatie wordt gestuurd voor en door ondernemers. In de afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in onze backoffice, in het logistieke proces en in automatisering, dit ondersteunt onze strategie om verder te groeien. We hebben meerdere malen succesvolle fusies mogen realiseren, we zullen dit in combinatie met autonome groei in de toekomst blijven nastreven om als thuishaven van de zelfstandig ondernemer verder te groeien.”

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

De Aandeelhouder TV

februari 9, 2023

Veel cijfers! | 9 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 8, 2023

ASMI in correctiemodus – 08feb23

februari 8, 2023

Help! Ik wil rente op mijn spaargeld!

februari 8, 2023

ABN Amro scoort, Adyen en Akzo niet | 8 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:08

  Risk off op de beurs door Fed officials Kashkari en Waller

 • 13:25

  Aandeel TeamViewer: cijfers geven hoop, maar de grafiek ook?

 • 09:27

  ETF van de week: iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70)

 • 08:16

  Aandelen stijgen na milde woorden van Powell

 • 10:41

  Aandeel BMW: Na sterke jaren 2021 en 2022, stijgen of dalen?

 • 08:24

  Alle ogen gericht op Jerome Powell

 • 11:28

  Rising wedge voor AEX index?

 • 08:40

  Beurzen beginnen lager aan nieuwe week

 • 14:38

  Aandeel Apple: groeimotor valt stil

Masterclasses

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
09 feb 08:30 Bas Heijink

Olieprijs verder omlaag?

08 feb 16:43 Alexis Bienvenu

Fed laat het dal van Jackson achter zich

08 feb 13:58 Redactie

Cijferupdate Adyen, Akzo en ABN Amro