Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sperwer ziet af van bod op Super de Boer

Sperwer ziet af van bod op Super de Boer
19 okt 2009 om 08:27

De Directie en Raad van Commissarissen van Super de Boer hebben te kennen gegeven het vrijdag jl. verhoogde bod van Sperwer niet te ondersteunen. Sperwer heeft besloten zonder ondersteuning van Super de Boer af te zien van de beoogde transactie. Dientengevolge zal Sperwer geen biedingsbericht bij de AFM indienen noch een activa-passiva transactie doen. Hiermee lijkt het een uitgemaakte zaak dat Jumbo de nieuwe eigenaar van de Super de Boer-winkels wordt.

Jaap Lagerweij, CEO Sperwer Groep:

“Een nog hoger bod achten wij, ondanks onze financieel sterke positie en een gegarandeerde financiering door de bank, niet verantwoord. Het boekenonderzoek dat we in de afgelopen weken hebben verricht, sterkt ons in de overtuiging dat we een goed bod hebben gedaan. Het bod reflecteerde, naar onze mening, de reële waarde van Super de Boer waarbij de positie van onze organisatie en de belangen van onze ondernemers goed in ogenschouw zijn genomen. We zijn uiteraard teleurgesteld dat de Directie en Raad van Commissarissen van Super de Boer het bod van Sperwer niet ondersteunen. Onze ambitie blijft om met de PLUS formule schaalgrootte te creëren en formuleontwikkeling te optimaliseren.“ 

Hans de Boer, Voorzitter van de Raad van Commissarissen Sperwer Groep:

“We zijn nog steeds overtuigd van de goede strategische fit die we met Super de Boer voor ogen hadden. We hadden graag winkels willen toevoegen aan de coöperatie, een uniek, succesvol bedrijfsmodel onder de supermarktorganisaties in Nederland. Onze organisatie wordt gestuurd voor en door ondernemers. In de afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in onze backoffice, in het logistieke proces en in automatisering, dit ondersteunt onze strategie om verder te groeien. We hebben meerdere malen succesvolle fusies mogen realiseren, we zullen dit in combinatie met autonome groei in de toekomst blijven nastreven om als thuishaven van de zelfstandig ondernemer verder te groeien.”

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.