AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie maandag, 19 oktober 2009 17:50

Amsterdamse beurs op winst na eerste handelsdag

Het financiele nieuws werd vandaag gedomineerd door het faillissement van DSB Bank en de overname van Super de Boer door Jumbo. De Amsterdamse hoofdindex opende hoger en zocht al gauw de 326 punten op om vervolgens het grootste deel van de handelsdag rond dit niveau te bewegen. Kort voor opening verloor de AEX tot onder de 325, maar toen bleek dat ook op Wall Street het optimisme domineerde, zocht de index de 327 punten op. Uiteindelijk sloot de AEX op 327,03 punten, een verlies van 1,5 procent. De midkap deed het aanzienlijk minder, maar won nog altijd 0,7 procent op 497,75 punten.

 

Einde verhaal voor Dirk Scheringa

De rechtbank in Amsterdam heeft om 9:00 het faillissement van DSB uitgesproken. Daarmee is het doek voor Dirk Scheringa's bank definitief gevallen. Dit weekend werd al duidelijk dat overnamekandidaat Lone Star was afgehaakt. Daarnaast voelden de overheid en de Nederlandsche Bank (DNB) niets voor 'plan B' van DSB: staatssteun en kredietgaranties. Scheringa's bank zal nu worden geliquideerd. Spaarders kunnen een voorschot tot 3.000 euro tegemoet zien, zo liet de curator zojuist weten.

 

Super de Boer naar Jumbo

Het Brabantse familiebedrijf Jumbo is als winnaar uit de bus gekomen in de strijd om Super de Boer. Met een bod van 4,82 euro per aandeel was het bod van Jumbo beter dan dat van Sperwer, dat het onverantwoord vond een hoger bod uit te brengen. Ondanks dat het bod van Jumbo arbeidsplaatsen zal kosten , was het bod volgens Jan Brouwer van Super de Boer ook superieur ten aanzien van de belangen van werk- en franchisenemers. Door de overname vindt er een flinke verschuiving plaats binnen de Nederlandse supermarktbranche.

 

Steeds meer duidelijkheid over beursgang Delta Lloyd

Delta Lloyd zal na zijn beursgang zelf nieuwe aandelen uit kunnen geven wanneer een overname de winst per aandeel zou verbeteren. Dat zegt CEO Niek Hoek van Delta Lloyd vandaag in een toelichting op de prospectus die werd gepubliceerd. Hij voegt hieraan toe dat “zonder toestemming van de aandeelhouders 10 procent van het bestaande aandelenkapitaal mag worden uitgegeven.” Na de IPO heeft Delta Lloyd ruim 165 miljoen aandelen. Een emissie van 10 procent nieuwe aandelen zou circa 250 tot 300 miljoen euro op kunnen leveren. De prijs per aandeel zal dan tussen de 15,50 en 19 euro liggen.

 

Tweede dag op rij grootste winnaar Stijgers en dalers

Grote winnaar vandaag Boskalis, de baggeraar won 5,6 procent en zette daarmee de goede lijn van vrijdag voort. Vorige week presenteerde Boskalis een flinke nieuwe opdracht . AMG profiteerde van de verwachting dat de Chinese economie flink groeit en dat de vraag naar staal zl stijgen, het fonds won 3,3 procent. De financials Binck en ING wonnen respectievelijk 3,2 en 3,0 procent en Fugro sloot de rij met winnaars met 2,9 procent.

 

Bij de dalers printerfabrikant Oce aan kop, het fonds verliest 1,5 procent. Mediq verliest 1,2 procent en TomTom en USG People dalen beide met 0,8 procent in waarde. Draka tot slot gaat 0,7 procent onderuit.

 

Wall Street

Even na half zes noteert de Dow Jones op 10.092 punten, een winst van net geen procent. Ook de S&P zit boven de 0,9 procent waar de Nasdaq een plus noteert van 0,8 procent. Ook vandaag weer enkele derdekwartaalrapportages, cijfers van Apple en Texas Instruments nabeurs zullen worden gepubliceerd.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

De Aandeelhouder TV

oktober 4, 2022

Petje op, petje af… | 4 oktober 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 3, 2022

Amerikaanse aandelen prijzen al behoorlijk wat slecht nieuws in

oktober 3, 2022

KPN sprintje – 03okt22

oktober 3, 2022

Eurobonds interessant instapmoment?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • LIVE Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
04 okt 14:24 Nico Inberg

Houd moed: alles wordt (langzaam) goedkoper

04 okt 12:17 Redactie

Saxo: Winter is coming

04 okt 09:25 Bas Heijink

DAX: Duitse beurs verder omlaag?