AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie vrijdag, 16 oktober 2009 08:24

Boskalis krijgt opdracht van half miljard euro

Boskalis Australia, een dochter van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft een opdracht verworven voor de aanleg van een haven ten behoeve van het Gorgon LNG-project voor de kust van de Australische deelstaat Western Australia. De waarde van het contract bedraagt circa 500 miljoen euro en de opdrachtgever is Chevron Australia Pty Ltd in samenwerking met Kellogg Joint Venture - Gorgon. De werkzaamheden zullen begin 2010 starten en naar verwachting eind 2011 zijn afgerond.

 

Het project

 
Het project omvat het ontwerp en de aanleg van een haven met ondermeer een faciliteit voor de verlading van materiaal bij Barrow Island, 50km ten noordwesten voor de kust van Western Australia. Boskalis heeft ook de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van verschillende maritieme aannemingsactiviteiten. Zo zal er naast 200 meter kademuur en een aantal 'dolphins' ook een roll-on-roll-off faciliteit worden gebouwd. Tevens heeft Boskalis de verantwoordelijkheid voor de logistiek en het programmamanagement van een deel van de basisinfrastructuur. Voor de uitvoering van dit project worden een jumbo cutterzuiger, een grote sleephopperzuiger en enkele backhoes ingezet.

 

Toelichting

Peter Berdowski, CEO: "Ik ben zeer verheugd dat Chevron dit contract heeft toegekend aan Boskalis. Dit project past uitstekend binnen onze strategische focus op het marktsegment olie en gas, en onze expansie op het gebied van maritieme aannemingswerkzaamheden. Wij werkten al intensief samen met de klant in de "early contractor involvement-"fase, en kijken ernaar uit om een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Gorgon-project."

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

De Aandeelhouder TV

februari 9, 2023

Veel cijfers! | 9 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 8, 2023

ASMI in correctiemodus – 08feb23

februari 8, 2023

Help! Ik wil rente op mijn spaargeld!

februari 8, 2023

ABN Amro scoort, Adyen en Akzo niet | 8 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:08

  Risk off op de beurs door Fed officials Kashkari en Waller

 • 13:25

  Aandeel TeamViewer: cijfers geven hoop, maar de grafiek ook?

 • 09:27

  ETF van de week: iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70)

 • 08:16

  Aandelen stijgen na milde woorden van Powell

 • 10:41

  Aandeel BMW: Na sterke jaren 2021 en 2022, stijgen of dalen?

 • 08:24

  Alle ogen gericht op Jerome Powell

 • 11:28

  Rising wedge voor AEX index?

 • 08:40

  Beurzen beginnen lager aan nieuwe week

 • 14:38

  Aandeel Apple: groeimotor valt stil

Masterclasses

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
09 feb 08:30 Bas Heijink

Olieprijs verder omlaag?

08 feb 16:43 Alexis Bienvenu

Fed laat het dal van Jackson achter zich

08 feb 13:58 Redactie

Cijferupdate Adyen, Akzo en ABN Amro